Search by category:
Egyéb kategória

Újabb orosz dróntámadás érte Odessza megyét

Újabb orosz dróntámadás érte Odessza megyét

Mészáros Richárd

2023. 09. 07., cs – 09:52

Odessza megyét újabb orosz dróntámadás érte, amely megrongálta a terület kikötői infrastruktúráját – közölte csütörtökön Oleh Kiper helyi kormányzó.

Tájékoztatása szerint az Izmail körzete ellen iráni gyártmányú Sahíd drónokkal végrehajtott támadás három órán át tartott. Emlékeztetett, hogy öt nap alatt ez volt a negyedik támadás a település ellen.

„Polgári és kikötői infrastruktúrákat, egy liftet és egy adminisztratív épületet rongáltak meg” – közölte. Egy teherautó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett a lábán – tette hozzá.

Amióta júliusban Oroszország felmondta a nemzetközi közvetítéssel tető alá hozott megállapodást, amely lehetővé tette Ukrajna számára a gabonaexportot a Fekete-tengeren át, Oroszország fokozta támadásait a dél-ukrajnai Odessza és Mikolajiv megyékben, ahol az ukrán gabonaexport szempontjából kulcsfontosságú kikötők és platformok találhatók. Az ukrán agrártermékek egyik fő exportútvonala jelenleg a dunai Izmail kikötőn át vezet.

Az ukrán légierő azt közölte, hogy szerda este 25 Sahíd drónt lőtt le a 33-ból, amelyek „elsősorban” az Odessza környéki területeket vették célba.

Read More

Post Comment