Search by category:
Egyéb kategória

Nem tárgyal a parlament a Smer illegális migrációról szóló beadványáról

Nem tárgyal a parlament a Smer illegális migrációról szóló beadványáról

Mészáros Richárd

2023. 09. 08., p – 11:13

Nem tárgyalnak a parlamenti képviselők a Smer által benyújtott, az illegális migrációról szóló javaslatról. Az utolsó próbálkozásra sem sikerült megnyitni pénteken a parlament rendkívüli ülését. A parlament nem volt határozatképes, mindössze 61 képviselő volt jelen az ülésteremben. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke berekesztette az ülést.

A rendkívüli ülés összehívását a Smer kezdeményezte. A párt azt akarja, hogy a parlament határozatban kérje fel a kormányt, hogy rendelje el a határellenőrzés ideiglenes visszaállítását a szlovák–magyar határon. A javaslat értelmében a kormánynak következetesen érvényesíteni kellene a Magyarországgal kötött visszafogadási megállapodást is.

A párt szerint a kabinetnek véget kell vetnie „annak a törvénytelen gyakorlatnak is, hogy a Szlovákia területére akadálytalanul belépett illegális bevándorlókat katasztrofális, szó szerint embertelen körülmények között tartsák a táborokban vagy helyiségekben”. A Smer szerint a kormánynak azzal is fel kellene hagynia, hogy automatikusan elfogadja az iratok nélkül érkező illegális bevándorlók mindenféle kitalált személyazonosító adatait. A javaslat szerint a kormánynak a konzultálnia kellene a migrációs helyzetről Csehországgal és más érintett országokkal is.

A rendkívüli ülést eredetileg csütörtökre hívták össze, de akkor nem sikerült megnyitni.

Read More

Post Comment