Search by category:
Egyéb kategória

Orbán népszerű a szlovák választóknál

Orbán népszerű a szlovák választóknál

Mészáros Richárd

2023. 09. 10., v – 19:31

A Smer, Hlas és Republika választói a külföldi vezetők közül Orbán Viktorban bíznak leginkább, Magyarország miniszterelnöke a szlovák lakosság 36%-ának bizalmát élvezi – derül ki a Focus ügynökség felméréséből.

A közvélemény-kutatás a Markíza Televízió megbízásából készült, több mint ezer fő bevonásával. Szlovákiában a külföldi csúcspolitikusok közül Petr Pavel cseh államfő a legnépszerűbb, a válaszadók 38%-a bízik benne.

A második helyen a magyar kormányfő végzett – a megkérdezettek 36%-a nyilatkozta azt, megbízható politikusnak tartja, ellenkező nézőpontról a résztvevők 58%-a számolt be. A rangsorban Emmanuel Macron francia elnök foglalta el a harmadik helyet 35%-kal.

A Smer és a Hlas szavazótáborában Orbánban bíznak a legtöbben – előbbi szimpatizánsainak több mint fele (54%) mondta azt, Orbán megbízható vezető. A Hlas választóinak fele szintén bízik a magyar miniszterelnökben. Orbán népszerűsége a Progresszív Szlovákia szimpatizánsainak körében a legalacsonyabb, a megkérdezettek 91%-a nem bízik benne. 

Read More

Post Comment