Search by category:
Egyéb kategória

Az SaS szerint kontraproduktív lett volna a parlament rendkívüli ülése

Az SaS szerint kontraproduktív lett volna a parlament rendkívüli ülése

Kulcsár Péter

2023. 09. 11., h – 14:55

Az SaS szerint ebben az időszakban bármilyen parlamenti ülés csak kontraproduktív hatást válthat ki, és további káoszt vinne a választási kampányba. Ezért hétfőn az SaS képviselői nem támogatták a kormány által indítványozott rendkívüli ülés összehívását, melyen a külföldiek itt-tartózkodásával kapcsolatos törvénymódosítással kellett volna foglalkozni. Az SaS szerint ha a tartózkodási igazolás kiadása nem lesz kötelező, még több migráns érkezik majd az országba, és az államnak nem lesz róluk semmiféle áttekintése.

„A külső határokat kell megvédeni, a hadsereg és más fegyveres testületek bevonásával. A rendkívüli parlamenti ülés nemhogy nem oldotta volna meg az illegális migráció kérdését, hanem további félelemkeltésre és gyűlölködésre adott volna lehetőséget a Smernek és más politikusoknak” – jelentette ki Juraj Krúpa, az SaS képviselője. A párt leszögezte, többször kérték Ódor Lajos kormányfőt, hogy csillapítsa le a helyzetet.

Az SaS szerint az ülés megnyitása inkább káoszt, mint stabilitást vitt volna a kampányba, ezért nem támogatta múlt héten a gyermekorvosokkal kapcsolatos ülés megnyitását sem. A párt azt állítja, ezzel megakadályozta a gyerekek egészségügyi ellátásának összeomlását.

Hétfőn nem sikerült megnyitni a külföldiek szlovákiai tartózkodásával kapcsolatos törvény módosításáról szóló rendkívüli ülést, mert a törvényhozás határozatképtelen volt, a képviselők fele sem nyomta meg a jelenléti gombot. A kormány által javasolt módosításról kellett volna tárgyalni, mely szerint a rendőrség már nem állítana ki kötelezően minden Szlovákiában levő menekültnek itt-tartózkodási igazolást, ez csupán egy törvényi lehetőség lenne. Elsősorban azok nem kapnának ilyen igazolást, akik csupán átvonulni akarnak Szlovákiában, és más ország az úti céljuk. A kormány ezzel a módosítással kívánt reagálni a növekvő illegális migrációra, és azt kérte, hogy a parlament gyorsított eljárásban vitassa meg a tervezetet.

Read More

Post Comment