Search by category:
Egyéb kategória

PS: Felelőtlenség volt nem támogatni a rendkívüli ülések megnyitását

PS: Felelőtlenség volt nem támogatni a rendkívüli ülések megnyitását

Kulcsár Péter

2023. 09. 11., h – 16:29

Felelőtlenség volt nem támogatni a migrációval és a gyermekorvosokkal kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülés megnyitását – jelentette ki Michal Šimečka, a parlamenten kívüli PS elnöke. Hozzátette, a politikusok teljes mértékben irányt tévesztettek, és a válsághelyzetekkel kapcsolatos rendkívüli ülések helyett más kérdésekkel foglalkoznak.

Šimečka közölte, hogy a PS parlamenti képviselője, Tomáš Valášek támogatta az ülések megnyitását. „Csalódás, hogy nem akadt elég parlamenti képviselő a rendkívüli ülések megnyitásához. Persze tart a választási kampány, és a képviselők valószínűleg már nem az emberek valós problémáinak megoldásával foglalkoznak, holott ezt kellene tenniük” – áll a PS állásfoglalásában.

Hétfőn nem sikerült megnyitni a külföldiek szlovákiai tartózkodásával kapcsolatos törvény módosításáról szóló rendkívüli ülést, mert a törvényhozás határozatképtelen volt, a képviselők fele sem nyomta meg a jelenléti gombot. A kormány által javasolt módosításról kellett volna tárgyalni, mely szerint a rendőrség már nem állítana ki kötelezően minden Szlovákiában levő menekültnek itt-tartózkodási igazolást, ez csupán egy törvényi lehetőség lenne. Elsősorban azok nem kapnának ilyen igazolást, akik csupán átvonulni akarnak Szlovákiában, és más ország az úti céljuk. A kormány ezzel a módosítással kívánt reagálni a növekvő illegális migrációra, és azt kérte, hogy a parlament gyorsított eljárásban vitassa meg a tervezetet.

Múlt héten a gyermekorvosokkal és a Btk. módosításával kapcsolatos rendkívüli ülést sem sikerült megnyitni.

Read More

Post Comment