Search by category:
Egyéb kategória

Szeptemberben Somorján a Lacikám nedráždi című előadás

Szeptemberben Somorján a Lacikám nedráždi című előadás

Kulcsár Péter

2023. 09. 11., h – 12:16

Szeptember 20-án, este 7 órakor kezdődik a műsor.

Szeptembertől ismét Szlovákiában turnézik a Lacikám nedráždi című előadással. Somorján lépnek fel először, van ennek valami különösebb oka?

Somorján csodálatos a közönség, nagyszerű hangulatra számítunk, ami biztosan megadja majd a megfelelő löketet az egész őszre. 30 előadásunk lesz, úgyhogy sok pozitív energiára van szükségünk. Somorja nem az egyetlen város, ahol már volt fellépésünk, de a rajongók nem ugyanazt a műsort fogják látni. Az új előadásban az eredeti legsikeresebb jeleneteit újakkal egészítettük ki, és a Krímeš is bekerült a programba. Mirka Miškechová, mint zenei vendég kiválóan illik a műsorunkhoz, így ősszel is velünk tart. Vikivel és Mirkával már nagyon várjuk a turnét.

Somorja mellett van más kedvenc városa is, ahová szívesen tér vissza?  

Minden városnak, minden közönségnek megvan a maga varázsa. Egyet sem szeretnék külön kiemelni. Azonban azt meg kell hagyni, hogy a dél-szlovákiai közönség más. Ők jobban élvezik az előadást, és mivel értik Láslo anyanyelvét, több olyan vicces utalást tudunk használni a fellépés során, ami máshol nem működne. Léva, Kassa, Losonc, Érsekújvár, Vágsellye – ezekbe a községekbe minden éven szívesen térünk vissza. Idén a listához Nagykürtöst is hozzáadtuk.      

A Krímeš zenekar dalai is felcsendülnek majd? Csak „régi” slágereket hallhatnak a rajongók, vagy készültek valami újjal is?

A három leghíresebb sláger is elhangzik majd a „Pridaj mi!“ cíművel az élen, amely a legkedveltebb mind közül, és lesz egy új dal is, Sam Smith Unholy című dalának a feldolgozását adjuk elő. Ez egy duett lesz Mirkával, a dalt már felvettük a stúdióban, és nagy visszhangnak örvend a közösségi médiában.  

Az előadás után jó szokása, hogy fotózkodik a közönséggel. Hű marad ehhez a szép hagyományhoz?

Természetesen. Ráadásul az előadás előtt és után a rajongók stílusos pólókat vásárolhatnak, és ajándékot is kapnak – egy CD-t Krímeš-dalokkal. Így a koncert után is hallgathatnak minket.

Ez már a harmadik turnéjuk, miben különbözik az eddigiektől?

Van egy alapvető dolog, ami különlegessé teszi. Ez egy búcsúturné – tehát aki szeretné élőben látni Ildikót és Láslót, ez az utolsó esélye.

Miért döntött így? Nem fog Láslo hiányozni?  

Biztosan hiányozni fog, de más dolgokkal szeretnék foglalkozni, és mindig is úgy tartottam, hogy a csúcson kell abbahagyni. A Láslov týždeň podcast keretében még valószínűleg hallhatják majd a rajongók Láslót, de színpadra már csak ritkán fog lépni. A jegyek az őszi fellépésekre nagyon kapósak – úgy néz ki, hogy mindenhol teltház lesz, és valószínűleg néhány városban többször is fellépünk majd. Szeretek akkor búcsúzni a projektektől, amikor azok a csúcson vannak. 

Read More

Post Comment