Search by category:
Egyéb kategória

Újult erővel tért vissza a koronavírus

Újult erővel tért vissza a koronavírus

Kulcsár Péter

2023. 09. 11., h – 10:31

z összes megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja.

Az év 33. hetében az összes megyében enyhén emelkedett a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – tájékoztatott honlapján a szennyvízvizsgálatok eredményéről a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ), egyúttal emlékeztetett, hogy a vírus nem tűnt el, világszerte terjed és embereket fertőz meg.

Az említett időszakban 16 mintát vizsgáltak, csak egy volt negatív. „14 mintában (87,5 százalék) nőtt a SARS-CoV-2 örökítőanyaga, egy mintában nem változott, egyben pedig nem volt jelen” – közölte a hivatal.

Az ÚVZ szerint nem zárható ki, hogy emelkedni fog a megbetegedések száma. „Az általános várakozás szerint erre az úgynevezett influenzaszezonban kerülhet sor, amikor emelkedik a különféle légúti megbetegedések száma, köztük a koronavírus-betegek száma is” – közölte Daša Račková, az ÚVZ szóvivője.

Ezért mindenkinek egyénileg is védenie kellene magát a fertőzéssel szemben, a már ismert módokon. Ajánlott az oltás, a gyakori kézmosás, a távolságtartás és a betegekkel vagy tüneteket produkáló emberekkel való találkozás kerülése, szájmaszk viselése az indokolt helyzetekben, továbbá a helyiségek gyakori szellőztetése. „Fontos, hogy aki a betegség tüneteit észleli magán, ne menjen társaságba, maradjon otthon és kövesse az orvosa utasításait” – tette hozzá Račková.  

Read More

Post Comment