Search by category:
Egyéb kategória

Fajátékokkal, élőszavas mesével és népi dallamokkal telt meg az ekecsi Meseudvar

Fajátékokkal, élőszavas mesével és népi dallamokkal telt meg az ekecsi Meseudvar

Kürthy Judit

2023. 09. 12., k – 19:07

Ekecs |

Idén is több százan voltak kíváncsiak a Kuttyomfitty Meseudvarra, ahol egészen délelőttől kora estig mulattak együtt a családok.

A negyedik alkalommal megrendezett ingyenes rendezvényre idén is nagy volt az érdeklődés. Közel 800 fő jelent meg az udvarban, mondta el Dobsa Tamás, a Kuttyomfitty Társulat oszlopos férfi tagja, az esemény főszervezője. Igényes műsorokkal, izgalmas színpadi előadásokkal, fajátékokkal, élőszavas mesékkel készültek a gyerekeknek, miközben a szülők is remekül szórakoztak az árnyékot adó fák közt, a sátrak alatt. A programok idén is három helyszínen, az ekecsi kultúrház mögött felállított, sátorral fedett nagyszínpadon, a kissátor alatt, valamint a fajátékoknak kinevezett zöld területen zajlottak. Az egész napos programot nem törte meg technikai szünet, ugyanis amint egy előadás befejeződött, a közönség átsétálhatott a másik helyszínre, majd vissza a korábbira. A szervezők számára nagyon fontos a pontosság, ezért idén sem volt csúszás a műsorok közt.

„Többen is elmondták, hogy olyan volt a hangulat, mintha egy kis Művészetek Völgye lenne. Azt is sokra értékelték, hogy nem volt csúszás a programban. Visszajáró vendégeink idén is jól érezték magukat, a helyiek és a környékbeliek mellett jöttek hozzánk Magyarországról, Lábatlanról, de érkeztek Komáromból, Somorjáról és Mátyusföldről is”

– tette hozzá Dobsa Tamás. Idén az ő előadásukra voltak kíváncsiak a legtöbben, annak ellenére, hogy vasárnap délidőben tartották. Egyedi, otthon készült kézműves produkciójuk keretében idén a Háry, a 70kedő obsitos című előadást mutatták be, ami nagy sikert aratott.

Különös hangsúlyt fektettek az élőszavas mesemondás színvonalára. Az Ipolyi Arnold Országos mesemondó verseny díjazottjai többször is meséltek a jelenlévőknek.

Megegyeztünk a verseny zsűritagjaival, hogy az általuk ajánlott résztvevőket szerepeltetjünk majd nálunk. Nagy szeretetet kaptunk idén is a közönségtől és olyanok is eljöttek, akikre nem is gondoltunk”

– jegyezte meg Dobsa Tamás. Az élőszavas mesemondásra többen összegyűltek és a legkisebbek is feszült figyelemmel hallgatták az izgalmas népi történeteket. A Meseudvar támogatói idén is Ekecs-Apácaszakállas önkormányzata, Nagyszombat megye participatív programja, a Kultminor Kisebbségi Kulturális Alap, valamint az Art-Úr produkció voltak.

„Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk ott a helyszínen és a programokat követően is. Egyik látogatónk, aki maga is színpadi szakember azt írta, hogy ez egy ízig-vérig profi, családbarát, minőségi feltöltődést biztosító rendezvény”

– tette hozzá örömmel Dobsa Fodor Mónika, a Kuttyomfitty Társulat másik alappillére. A Meseudvarban fellépett a Mesevarázs Bábszínház A három kismalac című műsorával, majd a Kuttyomfitty Társulat lépett színpadra a Háry, a 70kedő obsitossal, utánuk az Ipolyi Arnold Országos mesemondó Verseny díjazottjai meséltek, majd az Árgyélus Színház adta elő A világ kenyere című műsorát. Délután háromnegyed négytől újra élőszavas mesemondást hallhattak, majd a Pletykázó asszonyokat adta elő a Bahorka Társulat, végül pedig a Vaga Banda szórakoztatta a közönséget végig gólyalábon állva. Az egész nap folyamán kézműveskedéssel várta a gyerekeket a Motolla Kézműves Baráti Kör, voltak kézműves fajátékok, és kirakodóvásár.

A Kuttyomfitty Társulat jelenleg a Paprika Jancsi, vagy nem című legújabb műsorát próbálja, melyet két hét múlva adnak elő Megyercsen, utána pedig Köbölkúton, az előadáshoz kapcsolódó, előzetesen meghirdetett rajzpályazat ifjú nyertesének iskolájában.

Read More

Post Comment