Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia legmagasabb hegyeiben extrém meleg időjárást regisztráltak

Szlovákia legmagasabb hegyeiben extrém meleg időjárást regisztráltak

Mészáros Richárd

2023. 09. 12., k – 10:01

Szlovákia legmagasabb hegyeiben extrém meleg időjárást regisztráltak a napokban. A Lomnici-csúcson három egymást követő napon 10 fok felett volt az átlaghőmérséklet. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) erről a közösségi oldalán tájékoztatott.

Megjegyezte: szombaton és vasárnap az említett mérőállomáson mérték az eddigi legmagasabb szeptemberi átlaghőmérsékletet a mérések történetében. Mindkét nap egyformán 11,1 fok volt. „Szintén rekordok dőltek meg a Chopokon, ahol a hőmérséklet ismét elérte az eddigi legmagasabb szeptemberi átlaghőmérsékleti rekordot (a 14,7 fokot)” – tette hozzá az SHMÚ.

Mint elmondták, a maximális napi hőmérséklet is magas. A Lomnici-csúcson hétfőn 14 fok feletti hőmérsékletet mértek, ami az intézet szerint szeptemberben rendkívül ritkának számít. „A nagyon meleg időjárás kedden és szerdán is folytatódni fog a magas fekvésű területeken, de kicsit hűvösebb lesz, mint hétvégén. Csütörtökön pedig egy hidegfront átvonulása következtében még komolyabb lehűlés várható” – tették hozzá.

Read More

Post Comment