Search by category:
Egyéb kategória

A járóbeteg-ellátás rossz helyzete miatt veszélyben az egészségügyi ellátás

A járóbeteg-ellátás rossz helyzete miatt veszélyben az egészségügyi ellátás

Kulcsár Péter

2023. 09. 13., sze – 18:21

Pozsony |

A járóbeteg-ellátás kritikus helyzete miatt veszélyben van az egészségügyi ellátás. Ezt Michal Palkovič egészségügyi miniszter jelentette ki az egészségügyi minisztériumban tartott szerdai válságtanácskozás után.

Szerinte olyan helyzet fenyeget minket, mint tavaly, amikor a kórházi orvosok beadták a felmondásukat. Jelezte: változatlan szövegezésben, a lehető leghamarabb, újra benyújtják a parlamentnek a gyermekgyógyászat stabilizálására vonatkozó javaslatot.

„A járóbeteg-ellátás jelenleg kritikus állapotban van. Minden páciens tudja, hogy hosszú a várakozási idő, míg sorra kerül az orvosnál. Kevés az orvos, és nemcsak az általános és szakrendelőkben, hanem a gyermekorvosok esetében is” – állapította meg. Egyúttal megköszönte a gyermekorvosoknak, hogy a pácienseik mellett maradnak.

Bírálta, hogy a parlament nem nyitotta meg a gyermekorvosokkal kapcsolatos rendkívüli ülést. A tárca mielőbb ismét a parlament elé akarja terjeszteni a javaslatot. Bízik benne, hogy ezúttal sikerrel járnak. Rámutatott: a minisztérium más lépéseket is tett a gyermekorvosok körül kialakult helyzet stabilizálása érdekében.

Read More

Post Comment