Search by category:
Egyéb kategória

A Smer rendkívüli ülést kezdeményezett a magyar határ ellenőrzése érdekében

A Smer rendkívüli ülést kezdeményezett a magyar határ ellenőrzése érdekében

Kulcsár Péter

2023. 09. 13., sze – 15:34

A Smer rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezte a szlovák-magyar határon bevezetett ellenőrzések elrendelése érdekében, javaslatát néhány frakció nélküli képviselő is támogatta. Erről szerdai sajtótájékoztatóján számolt be Robert Kaliňák, a Smer elnökségi tagja.

„Követeljük, hogy a kormány vezessen be ideiglenes ellenőrzést Szlovákia és Magyarország határán, és az illegális migránsok bejutásának megakadályozása érdekében biztosítson megfelelő erőket és eszközöket a rendőrség és a fegyveres erők megfelelő szervezeti egységeinek részéről” – mondta Kaliňák.

A Smer politikusa bírálta Hamran István országos rendőrfőkapitányt, aki kijelentette, hogy lehetetlen hermetikusan lezárni a magyar határt, a rendőrségnek ehhez nincsenek sem megfelelő technikai eszközei, sem kellő létszámú állománya.

Kaliňák szerint a rendőrség nem akar hozzáfogni az ország megvédéséhez az illegális migrációtól. „Pár nap alatt változtatni lehetne ezen a helyzeten” – jelentette ki. Azt is közölte, hivatalos személy feladatai végrehajtásának akadályozását tapasztalják, ezért bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt „megfelelő beadvánnyal fognak reagálni”.

Read More

Post Comment