Search by category:
Egyéb kategória

Felmentették Pavol Ruskót üzlettársa meggyilkolásának előkészítése ügyében

Felmentették Pavol Ruskót üzlettársa meggyilkolásának előkészítése ügyében

Mészáros Richárd

2023. 09. 14., cs – 13:56

Felmentették a vád alól Pavol Ruskót, a Markíza televízió volt igazgatóját és volt gazdasági minisztert Sylvia Klaus-Volzová, egykori televíziós üzlettársa meggyilkolásának előkészítése ügyében. A Pozsony I. Városi Bíróság szenátusa a három vádlott-társát is felmentette. A csütörtöki ítélet ellen a peres felek fellebbezhetnek.

„Nem volt bizonyítva, hogy a cselekmény, amely miatt a vádlottak ellen eljárás indult, megtörtént” – közölte Pavol Juhás, a szenátus elnöke.

Pavol Rusko mellett Róbert Lališ, becenevén Kýbel, a Sýkora-csoport főnöke, valamint Mikuláš Černák és Miloš Kaštan is a vádlottak között volt. A vádirat szerint Rusko 1997 őszén rendelte meg a gyilkosságot Černáknál, aki a pozsonyi Sýkora-csoport tagjait is bevonta az ügybe. A vádirat szerint Rusko indítéka a gyilkosság megrendelésére vagyoni előny szerzése volt, illetve hogy a tévécsatornát saját hatalmába kerítse.

A tárgyalás 2019 májusában kezdődött szigorú biztonsági intézkedések mellett. Černák és Kaštan az első tárgyaláson beismerte a bűncselekményt, míg Kýbel és Rusko tagadta bűnösségét.

Read More

Post Comment