Search by category:
Egyéb kategória

FELMÉRÉS: A Smer nyerné a választást, hat párt jutna be a parlamentbe

FELMÉRÉS: A Smer nyerné a választást, hat párt jutna be a parlamentbe

Mészáros Richárd

2023. 09. 14., cs – 10:33

Ha szeptember elején tartották volna a parlamenti választásokat, akkor a Smer győzött volna 22 százalékkal. Hat párt vagy mozgalom jutott volna be a parlamentbe. Ez az NMS Market Research Slovakia felméréséből derül ki, amelyet a Sme napilapnak készített.

A második helyen a PS végzett volna 18,1 százalékkal, a harmadik helyen pedig a Hlas állt volna a szavazatok 11,4 százalékával.

A pártot a Republika követi 8,3 százalékos támogatottsággal, majd az SNS következik 7,3 százalékkal. Rajtuk kívül a Sme rodina is bejutott volna a parlamentbe, amelyre 5,8 százalék szavazott volna.

Nem jutott volna be a parlamentbe az OĽaNO a priatelia, a Kresťanská únia és a Za ľudí alkotta koalíció, amelyet a választók 6,1 százaléka támogatott volna, de mivel koalícióról van szó, legalább hét százalékra van szükség a parlamentbe jutáshoz. Nem jutott volna be a parlamentbe a KDH (4,7 százalék), az SaS (4,2 százalék), a Demokraták (3,8 százalék) és a Szövetség sem (3,2 százalék).

Az ĽSNS a szavazatok egy százalékát szerezte volna meg, a Modrí, Most–Híd 0,9 százalékot kapott volna, a Spravodlivosť 0,7-et, a KSS 0,4-et, a Magyar Fórum pedig 0,4-et.

Az adatokat szeptember 5. és 10. között gyűjtötték, és a felmérésben 1410 válaszadót kérdeztek meg.

Read More

Post Comment