Search by category:
Egyéb kategória

Kínában gyorsult a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés növekedése, csökkent a munkanélküliség augusztusban

Kínában gyorsult a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés növekedése, csökkent a munkanélküliség augusztusban

Kulcsár Péter

2023. 09. 15., p – 09:41

Kínában gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése és az ipari termelés bővülése augusztusban éves szinten, és csökkent a munkanélküliség júliussal összevetve – áll a kínai statisztikai hivatal pénteki jelentésében.

A kínai ipari termelés bővülése 4,5 százalékra gyorsult augusztusban éves szinten a júliusi 3,7 százalékról. Az elemzői várakozások átlagában szerényebb, 4 százalékos ipari termelésnövekedés szerepelt a múlt hónapra. Az idei első nyolc hónapban az ipari termelés 3,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ugyancsak pénteken ismertették, hogy a kínai kiskereskedelmi forgalom 4,6 százalékkal nőtt éves szinten augusztusban, ami gyorsulás a júliusi 2,5 százalékhoz viszonyítva és felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 3 százalékot. Az idei első nyolc hónapban a kiskereskedelmi forgalom 6,98 százalékkal nőtt éves szinten.

Kína kiskereskedelmi forgalma 0,2 százalékkal csökkent, az ipari termelése 3,6 százalékkal nőtt tavaly.

A statisztikai hivatal pénteken arról is jelentett, hogy a munkanélküliség a szakértői várakozásoknak megfelelőn 5,2 százalékra csökkent augusztusban a júliusi 5,3 százalékról.

Read More

Post Comment