Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij köszönetet mondott egy kelet-ukrajnai település visszafoglalásáért az ukrán katonáknak

Zelenszkij köszönetet mondott egy kelet-ukrajnai település visszafoglalásáért az ukrán katonáknak

Mészáros Richárd

2023. 09. 18., h – 09:14

Köszönetet mondott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az orosz kézen lévő Bahmut közelében fekvő, kelet-ukrajnai Kliscsijivka település visszafoglalásáért a műveletben részt vevő ukrán alakulatoknak.

„Ma különösen azokat a katonákat szeretném említeni, akik lépésről lépésre visszaszerzik Ukrajna tulajdonát, éppen Bahmut környékén” – mondta az ukrán elnök vasárnap este. Az ukrán hadsereg ezt megelőzően adott hírt a település visszavételéről.

Az orosz védelmi minisztérium a Telegramon arról számolt be, hogy hétfőre virradóra az ukrán hadsereg dróntámadást intézett több oroszországi régió ellen. Az orosz erők a Krím félsziget keleti részében, a Moszkva megyei Isztrai és Domogyedovói járásban, Moszkva környékén, valamint a délnyugat-oroszországi Belgorod és Voronyezs megyékben fogtak el drónokat.

Az orosz védelmi tárca arról is beszámolt, hogy rakétatalálat ért az északkelet-ukrajnai Harkivban egy ukrán hadiüzemet, amelyben páncélosok javítása zajlik. Előzőleg a helyi ukrán katonai közigazgatás a Telegramon azt közölte, hogy a város egyik üzemét négy rakéta találta el, aminek következtében tűz keletkezett.

Read More

Post Comment