Search by category:
Egyéb kategória

Irodalmi programok a Csallóközi Vásárban

Irodalmi programok a Csallóközi Vásárban

Havran Kati

2023. 09. 20., sze – 00:04

A szeptember 21-től 23-ig tartó Csallóközi Vásár közéleti és irodalmi sátorral is várja az érdeklődőket Dunaszerdahelyen. A sátorban könyvbemutatókat tartanak, a látogatók a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának több tagjával találkozhatnak.

Az irodalmi programok szeptember 21-én, azaz csütörtökön 14 órától kezdődnek, mégpedig a Szlovákiai magyar szép irodalom 2023 című antológia bemutatójával. A könyvbemutatón részt vesznek a szerzők és a könyv szerkesztője, Nagy Erika, akikkel Besnyei Júlia beszélget majd. 15 órától Csáky Pállal és Tóth Lászlóval, 16 órától pedig Kovács Barnabással találkozhatnak a látogatók a sátorban, akik dedikálják is a köteteiket.

Szeptember 22-én, pénteken elsőként Hodossy Gyulával (13 órától), majd ismét Kovács Barnabással (14 órától)  találkozhatnak az arra járók. 16 órától Somkuti Bálint hadtörténész, biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének kutatója tart előadást, 17 órától pedig Karaffa Attila dedikálja frissen megjelent Szurkolói szemmel című könyvét – a programhoz nyereményjáték is társul. Este 19 órától a Csemadok táncházába várják a kicsiket és a nagyokat.

A fesztivál szombati zárónapja szintén táncházzal indít, a táncolni vágyókat – gyerekeket és felnőtteket egyaránt – már reggel 9 órakor muzsikával várják a sátorban. 13 órától Póda Erzsébet, 14 órától pedig Kovács Barnabás és Dráfi Emese dedikálják köteteiket. Délután egy izgalmas témájú közéleti beszélgetést is végighallgathatnak az érdeklődők, melyet G. Nagy Erika tart Digitális Gyermekvédelem címmel 15 órától. Ezt követően, 16 órától Czapáry-Martincsevics András Katakombák magyarja: Mécs László megfigyelési dokumentumai című kötetének bemutatója következik, 17 órától Bödők Károly tart előadást, melynek témája a Felvidéki Értéktár munkája lesz. A sátor programja a 19 órakor kezdődő táncházzal zárul.

Read More

Post Comment