Search by category:
Egyéb kategória

Olcsóbb áram vásárlásáról kötött szerződést az állam a villamos művekkel

Olcsóbb áram vásárlásáról kötött szerződést az állam a villamos művekkel

Kulcsár Péter

2023. 09. 19., k – 17:15

Szerződést kötött az állam a villamos művekkel a háztartások áramellátásáról, megawattóránként 61,20-at fognak fizetni az áramért a háztartások – jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Ódor Lajos miniszterelnök.

A tájékoztatón jelen volt Peter Dovhun gazdasági miniszter és Branislav Strýček, a Szlovák Villamos Művek vezérigazgatója. A villamos energia ára nem változik jelentősen.

„Úgynevezett implementációs szerződést írtunk alá a Szlovák Villamos Művekkel. Ennek alapján a háztartások jövő évtől változatlan áron vásárolhatnak villamos energiát, ami természetesen jó hír ezekben a nehéz időkben. Elsősorban annak köszönhetően tehetjük ezt meg, mert elegendő villamos energiát állít elő az ország, a mohi erőmű 3-as blokkja 96%-os teljesítménnyel működik. Ennek is köszönhető, hogy ilyen formában tulajdonképpen az összes háztartásnak segítséget tudunk nyújtani” – részletezte Ódor.

A Szlovák Villamos Művek és a részvényesei még a tavalyi év elején kötöttek megállapodást a kormánnyal arról, hogy a lakosság kedvezményes áron jut villamos energiához. Az erről szóló memorandum most aláírt kiegészítése egészen 2027-ig érvényes.

Read More

Post Comment