Search by category:
Egyéb kategória

Oroszország légicsapásokat intézett ukrajnai célpontok ellen

Oroszország légicsapásokat intézett ukrajnai célpontok ellen

Kulcsár Péter

2023. 09. 19., k – 10:07

Oroszország ismét légitámadásokat intézett ukrajnai célpontok ellen keddre virradóra, néhány órával az Ukrajnával szövetséges országok védelmi minisztereinek a németországi Ramstein amerikai légitámaszponton tartandó találkozója előtt.

Légicsapások érték többek között a nyugat-ukrajnai Lemberget, amely központi szerepet játszik a katonai utánpótlásban, és robbanások voltak Harkivban, Kramatorszkban, Szlovjanszkban, Herszonban, Odesszában, Krivij Rihben és Hmelnickijben is – jelentette az Ukrinform ukrán állami hírügynökség.

Lemberg polgármestere, Andrij Szadovij és a régió kormányzója, Makszim Koszickij felszólította a lakosságot, hogy maradjon az óvóhelyeken, mert további légitámadásokra lehet számítani. Ukrajna nyugati részén helyi idő szerint 2 órától légiriadó van érvényben. Egy dróncsapás nyomán a lembergi kormányzó közlése szerint tűz ütött ki egy raktárépületben az ipari övezetben. Az épületből kimentettek egy sérültet.

Hétfő éjjel hírek érkeztek orosz légicsapásokról a kelet-ukrajnai Harkiv ellen. A becsapódások ipari övezetet értek – közölte Ihor Terehov polgármester röviddel éjfél után a Telegramon.

Orosz részről ukrán ellencsapásokról adtak hírt. A dél-oroszországi Belgorod térségében a helyi hatóságok közlése szerint a légvédelemnek sikerült lelőnie három „légi célpontot”.

Read More

Post Comment