Search by category:
Egyéb kategória

Fico: Nincs értelme újabb ülést összehívni az illegális migráció kérdésében

Fico: Nincs értelme újabb ülést összehívni az illegális migráció kérdésében

Mészáros Richárd

2023. 09. 20., sze – 11:12

Már nincs értelme újabb rendkívüli parlamenti ülést indítványozni az illegális migráció kérdésében – jelentette ki Robert Fico, a Smer elnöke, miután szerdán második próbálkozásra sem sikerült megnyitni a Smer által kezdeményezett ülést. A párt szerint biztonsági szempontból súlyos a helyzet, de a parlament nem akar tárgyalni róla.

Fico azt hangsúlyozta, elég képviselő volt jelen, meg lehetett volna nyitni az ülést, de a Sme rodina kivételével a volt kormánypártok nem akarnak tárgyalni a helyzetről. A Smer elnöke bírálta, hogy a rendőrségnek azokra az akciókra van elég embere, amelyekkel szerinte az ellenzéknek akar ártani, de a határ védelmére nem küldenek ki elég rendőrt. Pártja ezért követeli, hogy a kormány vezessen be ideiglenes ellenőrzést a magyar határon, és csoportosítson át megfelelő erőket és eszközöket a rendőrségtől és a hadseregtől.

Fico szerint minden egyes Szlovákia területére lépő illegális bevándorlót fel kell tartóztatni és adminisztratív úton kiutasítani. Szerinte viszont az ország tárt karokkal fogadja a bevándorlókat és igazolást állít ki nekik. „Az illegális migráció ügyét csak erővel lehet megoldani” – jelentette ki Fico. Szerinte szinte az összes illegális bevándorló a határátkelőkön keresztül érkezik Magyarország felől, és a rendőrségnek akár erő alkalmazásával is meg kell akadályoznia, hogy átlépjék a határt.

A rendkívüli ülést a Smer kezdeményezte, azt követeli, hogy a kormány ideiglenesen rendelje el a magyar határ ellenőrzését. A törvényhozás határozattal kötelezte volna erre a kormányt, de az ülést nem sikerült megnyitni, mivel nem jelentkezett be elegendő képviselő a szavazásnál.

Read More

Post Comment