Search by category:
Egyéb kategória

Választási ankét 2023 – Gyurovszky László

Választási ankét 2023 – Gyurovszky László

Vataščin Péter

2023. 09. 20., sze – 09:30

Gyurovszky László vállalkozót, volt építésügyi és régiófejlesztési minisztert kérdeztük, miért tartja fontosnak, hogy részt vegyen az előre hozott parlamenti választáson.

Amennyiben a szlovákiai magyar politikusok és politikusjelöltek legalább a szlovákiai magyar választópolgárok tájékozottságának és együttműködési hajlandóságának felével rendelkeznének, létezne egy sokszínű erős magyar lista. Ebben az esetben jó szívvel ajánlanám mindenkinek, hogy szavazzanak erre a listára. A szlovákiai magyar pártok programjai ugyanis vállalhatóak, nyugatorientáltak, erős piaci és szociális vonásokat tartalmaznak, s egyedüliként van kisebbségi részük is.

Sajnos magyar politikusaink és politikusjelöltjeink gigantikus egóval rendelkeznek, amit nem kívánnak holmi vitával, egyeztetéssel, türelmes tárgyalásokkal, a választópolgárok érdekeinek képviseletével és más észszerűtlen badarsággal korlátozni. Elvégre minden pártelnöknek kijár egy igazi saját lista, s az az öröm, hogy a másik lista dögöljön meg. Hát ki látott már olyat kis Felvidékünkön, hogy valakik megegyezzenek, betartsák a szabályokat és tiszteljék is egymást?! Ezt senki nem várja el egy szlovákiai magyar politikustól, s aki igen, az naiv.

Azért nem kell teljesen kétségbe esni. Ha már nincs olyan lista, mely a szlovákiai magyarságot tudná képviselni, maradnak az egyéni elvárások. S itt magam részéről három szempontot ajánlanék: legyen bejutási esély, a párt kommunikációs gumicsontok rágcsálása helyett a valóságos világgal foglalkozzon, s ne a „felemelkedő” Kelet, hanem a „hanyatló” Nyugat felé akarja vinni ezt az országot.

Read More

Post Comment