Search by category:
Egyéb kategória

Matovič azt állítja, Sulíkot Haščák befolyásolta

Matovič azt állítja, Sulíkot Haščák befolyásolta

Mészáros Richárd

2023. 09. 24., v – 16:05

Igor Matovič, az OĽaNO a priatelia elnöke vasárnap nyilvánosságra hozta Richard Sulík, az SaS elnöke és Jaroslav Haščák közötti üzenetváltást. A pártelnök szerint a Sulík és Haščák közti kommunikáció nyilvánosság elé tárása közérdek. Állítása szerint ez bizonyítékként szolgál arra, hogy az SaS a „maffiát” szolgálja.

Az OĽaNO elnöke szerint Haščák szeptember végén, október elején írt Sulíknak, az akkori miniszterelnök-helyettesnek arról, hogy hülyeségnek és meggondolatnak tartja az egészségbiztosítókat érintő többletfinanszírozási javaslatot, ezután Sulík olyan érveket kért a vállalkozótól, amelyekkel a kormányülésen is előállhat. Állítja, Sulík ezután arra kérte Haščákot, hogy az érvelést küldje át Jana Bittó Cigánikovának is, majd ezt követően teret biztosított a képviselőtársának azok prezentálására. Matovič szerint ennek hátterében az állhatott, hogy a Penta befektetési csoport tulajdonában lévő médiumok Cigánikováról cikkeztek, Haščák pedig a pénzügyi csoport korábbi vezetője volt.

Matovič felidézte, hogy akkoriban a kormány az Általános Egészségbiztosító kiegészítő finanszírozására vonatkozó javaslattal foglalkozott, amivel Sulík nem értett egyet. Szerinte Sulík és Cigániková nyomást gyakorolt ​​a koalícióra a pénz elosztását illetően, és ennek egy része magán egészségbiztosítókhoz, köztük a Penta alá tartozó Dôverához került. Hozzátette: az SaS Marek Krajčí lemondását is szorgalmazta az egészségügyi miniszteri posztról.

(TASR)

Az Új Szó kiadója, a DUEL – PRESS, s.r.o a Penta tulajdona.

Read More

Post Comment