Search by category:
Egyéb kategória

Veretlen, de már nem hibátlan a KFC

Veretlen, de már nem hibátlan a KFC

Elek Zoltán

2023. 09. 24., v – 18:04

A II. labdarúgóliga 9. fordulójában a listavezető KFC az eddig szintén remeklő Spartak Myjavával csapott össze a komáromiak ideiglenes otthonában, Vágsellyén. Az élvezetes futballcsata igazságosnak mondható 1:1-es döntetlennel végződött.

A mérkőzés első negyedórájában a vendégek voltak egy árnyalattal aktívabbak. Fokozatosan élénkült a játék, és a 11. percben a miavaiak egy gyors jobboldali támadásból megszerezték a vezetést: Halabrín beadása fedezetlenül találta az ötös közelében lévő Oscar Castellanót, aki az ajándék labdát a komáromiak hálójába belsőzte – 0:1.

A gól utáni percekben a hazaiak játéka pontatlanabbá vált, Voleskýék a támadásaikat nem tudták lövéssel befejezni. A vendégek védelme az utolsó kulcspassznál gyakran megszerezte a labdát, s utána kontrákkal veszélyeztettették a vendégek Glubáč kapuját. A 14. percben azonban egyenlítési lehetősége volt a komáromi liláknak, amikor Šmehyl beadását Timotej Cagáň 14 méterről a hátvéd lábára rúgta. Hasonló jelenet volt a 39. percben is, amikor Ganbayar passzából Bayemi 12 méterről nem találta el a kaput. A játék a félidő vége felé kiegyenlítődött, a vendégek támadásai gyorsak és veszélyesek voltak, de Filip Glubáč minden esetben a lövések útját állta. A 41. percben a hazaiak bal oldali támadása végén Németh Tamás lábát húzták vissza a miavaiak tizenhatoson belül. A játékvezető a tizenegyespontra mutatott, a megítélt büntetőt Šmehyl a bal alsó sarokba lőtte – 1:1.

A második félidőre a fiatal Cagáň helyett Pastorek lépett pályára. A Duna-partiak voltak aktívabbak, első támadásuknál, a 48. percben Ganbayar ugratta ki Bayemit, aki lehagyta védőjét és 15 méterről nagy bombát eresztett meg, amellyel a kapuból kifutó Kubica arcát találta el, akit ezután öt percig ápoltak. Az 56. percben Radványi Miklós vezetőedző Voleský helyett Tóth Gábort küldte be a támadósorba. Érezhető volt, hogy mindkét csapat elszántsággal szeretné megszerezni a vezető gólt. A vendégek játékosának, Arthur Angelónak 18 méterről megeresztett hálóba tartó lövését Glubáč nagy bravúrral tornázta ki a bal kapufa mellé. A meccs legnagyobb miavai helyzetét a 64. percben a vendégek középcsatára hagyta ki, aki az ötösről 3 méterrel a léc fölé lőtt.

A mérkőzés finisében az edzők több cserét eszközöltek. A komáromi oldalon a sokat vállaló Ožvoldát Martin Adamec váltotta, a 74. percben pedig kettős csere volt, Adayilo és Puska Péter érkezett Šmehyl és Ganbayar helyére. Közben Pastorek eldönthette volna a mérkőzést: Bayemi alaposan megforgatta a védőjét, majd elé tálalt, de Pastorek a bal kapufa mellé lőtt. Hasonló helyzetből lőtt mellé Tóth Gábor is a 91. percben.

A hatperces hosszabbítás a komáromiaké volt, zúdultak a támadások a vendégek kapujára, nagy helyzetek maradtak ki, Pastorek a 95. percben még a kapufát is eltalálta, de maradt az 1:1-es döntetlen.

A komáromi KFC így már nem százszázalékos, de továbbra is vezeti a tabellát és három ponttal előzi meg a második Púchovot. Radványi Miklós vezetőedző dicsérte a találkozó színvonalát: „Jó mérkőzés volt, mindkét csapat győzelemre törekedett, ami természetes. Ha mindkét csapatnak egy a célja, akkor gyakran fordul elő döntetlen. Az ellenfél jó focit játszott, de a gólhelyzetek száma alapján akár győzhettünk is volna” – értékelt.

Read More

Post Comment