Search by category:
Egyéb kategória

A Szövetség hiányolja az útépítéseket Dél-Szlovákiában

A Szövetség hiányolja az útépítéseket Dél-Szlovákiában

Kulcsár Péter

2023. 09. 25., h – 17:26

Az elkövetkező években segítenie kellene az államnak a közúti infrastruktúra kiépítését az ország déli régióiban – mondták a Szövetség képviselői hétfőn Komáromban, a Monostori híd közelében tartott sajtótájékoztatón.

Mózes Szabolcs, a párt képviselője azt mondta, Dél-Szlovákiában elhanyagolták az útépítést, amit azt is bizonyít, hogy hiányzik a komáromi északi elkerülő út, amely csökkentené a város forgalmát. „2017-ben, amikor a Monostori híd építése elkezdődött, azt ígérték, hogy megépül a város északi elkerülő útja. De még 2023-ban is csak a tanulmányok kidolgozásánál tartanak. Semmi sincs kész, az utak három irányba ágaznak el, Érsekújvár és Nyitra, Gúta és Vágsellye valamint Nagymegyer és Galánta felé. Ezek közül egyik sem tranzitút, a forgalom egyre sűrűbb, a helyzet pedig egyre rosszabb” – mondta Csenger Tibor, a Szövetség tagja, Nyitrai megye alelnöke.

Csenger szerint hasonló a helyzet Dél-Szlovákia más régióiban is. „Az előző kormány megígérte, hogy megoldja a problémát. Meg kellett volna építeni például a vágsellyei és az ipolysági elkerülő utat. Amikor 2020-ban átadták a Monostori hidat, ígéretet tettek a komáromi elkerülő út megépítésére. Három év telt el azóta, de egyetlen centet sem költöttek erre, egyetlen méter út sem épült meg” – tette hozzá Csenger.

Read More

Post Comment