Search by category:
Egyéb kategória

Azonnal betölthető állások az érsekújvári őszi munkabörzén

Azonnal betölthető állások az érsekújvári őszi munkabörzén

Száz Ildikó

2023. 09. 28., cs – 16:38

Érsekújvár |

Kedvezően alakul a munkanélküliség aránya az érsekújvári és a vágsellyei térségben, tudtuk meg a csütörtöki állásbörzén, amelyen csaknem húsz munkaadó kínált azonnal betölthető állásokat az érdeklődőknek.

A Béke moziban rendezett találkozón házigazdaként részt vettek az Érsekújvári Munka- Szociális- és Családügyi Hivatal és a városi hivatal munkatársai. Az őszi állásbörzére elfogadták a meghívást a Vágsellyei Járási Hivatal, az Érsekújvári Járási Hivatal, valamint a komáromi, nagytapolcsányi és lévai munkahivatalok vezetői. Az érsekújvári munkahivatalnak Nagysurányban, Párkányban és Vágsellyén működnek kirendeltségei, amelyekkel szorosan és hatékonyan együttműködnek.

Bőséges kínálat

Szlovákiai viszonylatban ebben a térségben lényegesen alacsonyabb a munkanélküliség aránya, mint másutt. Az Érsekújvári járásban 2022 őszén még 4,65 százalékos volt a munkanélküliség aránya, jelenleg már csak 3,18 százalék. A megyeszékhelyhez és a fővároshoz közelebb lévő Vágsellyei járásban 2022-ben 3,59 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, a jelenlegi adatok szerint 2,62 százalék. A munkahivatal dolgozóinak elmondása szerint mindig lesznek lakosok, akik gyakrabban váltanak állást, de ez csupán annyit jelent, hogy jobban fizetett munkára, jobb munkakörülményekre vágynak. Van miből válogatniuk. A hátrányos helyzetben lévőkre jobban odafigyelnek a munkahivatal alkalmazottai, és a folyamatos kapcsolattartás során újabb lehetőségeket keresnek, hogy ők is érvényesüljenek a munkaerő piacon. Még mielőtt megnyitották volna a Béke mozi kapuját, az állásbörzére érkező hivatali vezetők megismerkedtek az egyes cégek, vállalatok kínálatával. Új munkaerőt toborzott a vasúttársaság és autóbuszvezető férfiakat, illetve nőket keresett az Arriva társaság, érsekújvári munkavégzéssel. Az sem gond, ha valakinek csak B típusú jogosítványa van, mert a munkahivatal támogatásával megszerezheti a munkavégzéshez szükséges képesítést. Az órabér 5,72 euró, és a jelentkező 5 ezer euró toborzási díjat is kap. Ismét jelen voltak a fegyveres erők, az állami rendőrség munkatársai, és találkoztunk állást ajánlókkal a zselízi fegyházból.

Eladókat, pékeket keresnek

A McDonald´s, érsekújvári központja új alkalmazottakat keresett, és a Lidl bevásárlóközpontnak pénztárosokra és menedzserekre volna szüksége. A bérek 1050 és 1360 euró között mozognak. Idénymunkát óránkénti 5 euróért kínálnak az érdeklődőknek. A térség egyik jelentős munkaadója a világítótesteket gyártó Osram cég. Fémmegmunkálókat, minőségi ellenőröket alkalmaznának, ezer euró körüli havi bérfeltétellel. Dunaszerdahelyről érkeztek a flexi-brigádokat ajánló hölgyek, heti kifizetéssel, rugalmas munkaidővel. A galántai Samsung cég munkaerőt toborzott 13. és 14. fizetést, ingyen ebédet, óvodai és üdülési hozzájárulást kínálva a leendő alkalmazottaknak. Az érsekújvári mezőgazdasági vállalat elsősorban az állattenyésztési részlegre keresett munkaerőt. Fejőnőt, állatgondozót, gépészt alkalmaznának több műszakban, kedvező bérfeltételekkel. A vágsellyei térségből a Mecatube társaság érkezett, a 2006-ban alapított vállalat székhelye Vágtornócon van, a reciklációs iparban tevékenykednek. Csaknem félszáz hegesztőt és lakatost alkalmaznak, mintegy harminc százalékuk Európa különböző országaiban végzi a cégtől rendelt szolgáltatásokat. Szükség esetén szállást nyújtanak az alkalmazottaknak. Tizenkilenc munkaadó mutatkozott be az idei állásbörzén, köztük egy bánkeszi pékség, de munkaerőt toborzott a medvei idegenrendészet, vagy a nyitrai Jaguar Land Rower cég, ahol több mint 1200 euró kezdő havi fizetést kínálnak állást a gyártási részlegen. Jelképes egy euróért étkeznek és további havi 150 euró támogatást kapnak képzésre és üdülésre a dolgozók. Az álláskeresőktől megtudtuk, érdekesnek találják a különféle kedvezményeket, amelyekkel megszólítják őket a munkáltatók és a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben igencsak kecsegtető, ha van toborzási díj.

Read More

Post Comment