Search by category:
Egyéb kategória

Slovnaft Cup: a felsőszeli kapust méltatták a vezetőedzők

Slovnaft Cup: a felsőszeli kapust méltatták a vezetőedzők

Lencsés Zoltán

2023. 09. 28., cs – 16:25

A hazaiak szemszögéből az évszázad mérkőzését rendezték csütörtökön délután Felsőszeliben, ahol a papírformának megfelelően a DAC 4:0-s sikerével zárult a Slovnaft Cup-találkozó.

„Valami fantasztikus, amit itt átéltünk. Nem kellett senkit se külön motiválni, mindenki az volt – nyilatkozta Johancsik Patrik, a felsőszeliek vezetőedzője a DAC kamerájának. Csapata kétszerannyi gólt is kaphatott volna, ha nem véd ihletett formában a mindössze 17 éves Kaprinai Filip, így a tréner érthető módon külön méltatta a hálóőrt – Fantasztikusan védett, és remélem, még sokat fogunk hallani róla.ˮ

A körítés is fantasztikus volt Felsőszeliben, a rendezők Niké ligás klubokat megszégyenítő módon szervezték meg a sporteseményt, és még műsorfüzettel is készültek. Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője sem ment el szó nélkül a körülmények mellett. „Kellemes környezetben és jó pályán játszottunk. Az ilyen mérkőzések a közönséget is szolgálják, akik örültek, hogy a DAC-ot láthatják. Remek volt a hangulatˮ – fogalmazott a tréner, aki csapata teljesítményével kapcsolatban elmondta, nagyobb produktivitást vár játékosaitól, ugyanakkor ő is kiemelte, hogy a hazaiak kapusa fantasztikus napot fogott ki.

A DAC így bejutott a legjobb harminckét csapat közé, 4. fordulós ellenfelét a hétfői sorsoláson kapja meg. A dunaszerdahelyiekhez hasonlóan a komáromiak (Banská Štiavnica, 1:5) és a somorjaiak (Rača, 0:3) is magabiztosan jutottak tovább, de ott lesznek a 4. fordulóban a II. ligás pozsonyligetfaluiakat kiejtő galántaiak, valamint a kálnóiakat búcsúztató érsekújváriak is.

Gólszerzők: Riszvanisz (2.), Ramadan (20.), Herc (88.), Romero (90.)

Játékvezető: Choreň, 1960 néző, lapok nélkül

H. SALIBY: Kaprinai F.–Varga (56. Pishenin), Kaprinai E., Minčič, Lászik, Pavlovič–Bartal (46. Szüllő), Jankaj, Martinka (46. Karika), Keresztesi (73. Čiernik)–Paulo (73. Kanócz)

DAC: Petráš–Gruszkowszki, Riszvanisz, Brunetti, Mendez–Vitális (60. Redzic), Romero, Herc–Ramadan (79. Niarkhosz), Trusa (45. Barisic), Gavrics (46. Veselovský)

Horné Saliby–DAC 0:4 (0:2)

Read More

Post Comment