Search by category:
Egyéb kategória

Ondavafőnek nincs saját községi hivatala, családi házban zajlik a szavazás

Ondavafőnek nincs saját községi hivatala, családi házban zajlik a szavazás

Vataščin Péter

2023. 09. 30., szo – 16:35

Ondavafő (Ondavka) |

A Bártfai járásban található Ondavafőn összesen 11 választó él, és három főnek van választói igazolványa – közölte a TASR.

A parlamenti választást egy magánkézben levő családi házban bonyolítják le a községben, ugyanis az önkormányzat egy végrehajtási folyamat során elvesztette a községi hivatal épületét. Jelenleg egy olyan épületrészbe érkezik a helyi maroknyi választó, amely eredetileg istálló, majd később kocsma volt. Helena Soroková helyi lakos, s egyben a járási bizottság tagja reméli, hogy lesz még saját községházuk.

„Nagyon szeretném, ha megújulna az épület, amelyben valaha volt. Az apáink építették, majd végül akaratunk ellenére elvesztettük”

– mondta.

A magánház épületrészét a Járási Hivatallal kötött szerződés alapján adták ki bérbe a tulajdonosok a voksolás idejére. Dáša Hudáková, a járási választási bizottság elnöke elmondta, ő már negyedik alkalommal van itt. Ugyan más háztulajdonosok is felvetették, hogy az ő ingatlanjukban is lehetne a választóhelyiség, végül mind visszakoztak. Ondavafő egyébként a 2021-es népszámlálás alapján a lakosságszámot tekintve 15 fővel az ország második legkisebb falva. A helyezésen Kishollóddal (Havranec) osztozik.

(TASR)

Read More

Post Comment