Search by category:
Egyéb kategória

További öt perccel eltolódik a kampánycsend a vágbesztercei haláleset miatt

További öt perccel eltolódik a kampánycsend a vágbesztercei haláleset miatt

Balaskó Réka

2023. 09. 30., szo – 19:17

További öt perccel, 22 óra 45 percig meghosszabbították a szombati előre hozott parlamenti választásokra vonatkozó választási moratóriumot – közölte az Állami Választási Bizottság elnöke, Ladislav Orosz

Az ok a szavazás meghosszabbítása egy 78 éves férfi halála, aki egy vágbesztercei szavazóhelyiségben összeesett és elhunyt. „A szavazóhelyiség ebben a választókörzetben 22.45-kor zár be” – tette hozzá Orosz.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a szavazás során sem hang-, sem videofelvételeket nem lehet készíteni. A választási bizottság azonban kivételt engedélyezhet. „Például emlékfotó készítésére, de a magánéletet tiszteletben kell tartani, és nem szabad megzavarni a szavazás folyamatát” – mutatott rá.

A Markíza bejelentette, hogy a a kampánycsend elhúzódása miatt a pártok nevei nélkül tesznek közzé az exit poll eredményeket 22:00 órakor.

Kapcsolódó cikkünk

A vágbesztercei (Považská Bystrica) férfit megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Összeesett és meghalt egy szavazó a választási helyiségben Vágbeszterce (Považská Bystrica) egyik városrészében, Vágváralján (Považské Podhradie) – erősítette meg a TASR-nek az Egészségügyi Mentőszolgálat Operatív Központjának szóvivője, Viliam Sládek.

„15.45-kor érkezett a segélykérő hívás, mert egy idősebb férfi összeesett a szavazóhelyiségben. A mentősök mindent megtettek, de a 78 éves férfi életét nem sikerült megmenteni, a sikertelen újraélesztési kísérletet követően csak a halál beálltát tudta megállapítani a mentőorvos” – tette hozzá Sládek.

Adriana Oravíková, a járási szavazóbizottság jegyzője elmondta, a történtek miatt 45 perce kellett felfüggeszteni a szavazást, ezért a szavazókör egészen 22.45-ig lesz nyitva.

Read More

Post Comment