Search by category:
Egyéb kategória

Volt, aki a szokásosnál több időt töltött a szavazófülkében

Volt, aki a szokásosnál több időt töltött a szavazófülkében

Kürthy Judit

2023. 09. 30., szo – 21:54

Ekecs/Apácaszakállas |

A községben három körzetben szavazhatnak a mai nap folyamán a lakosok. Az ekecsi könyvtárban az apácaszakállasi kultúrházban és a községi hivatalban.

Zavartalanul folyt a választás a nap folyamán Ekecs-Apácaszakállason, a falu szavazóhelyiségeiben. Pontos számadatokat ugyan nem közölhettek, de látogatásunkkor, este 7 óra környékén már 47 százaléknál járt a részvételi arány. Az urnazárásig 50-55 százalékra számítanak. A bizottság tagjai elárulták, hogy minden korosztály szép számmal képviseltette magát.

Komolyabb fennakadásra nem került sor, de volt egy idősebb hölgy, aki azzal keltette fel a bizottság figyelmét, hogy a szokásosnál több időt, csaknem fél órát tölt a fülkében. Annak ellenére, hogy a szavazólapok és a tájékoztatók kiosztásánál rákérdeztek, hogy minden rendben van-e, végül mégis segítségre szorult. Az elkészített borítékja is vastagabb volt, mint kellett volna, de miután pontosan elmagyarázták neki, hogyan kell szavazni, végül ő is sikeresen leadhatta a borítékját.

Az urnazáráshoz, 10 órához közeledve annyit még elárultak, hogy magasabb részvételi arányra számítanak. Két politikus is szerepel a listán, aki a községhez köthető, Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke és a falu polgármestere, Polák László.

Read More

Post Comment