Search by category:
Egyéb kategória

A John Deere 9RX rekordot döntött

A John Deere 9RX rekordot döntött

Czigler Mónika

2023. 10. 02., h – 11:24

A John Deere és a Bednar talajművelő szakemberei új rekordot döntöttek a megművelt terület nagyságában. 24 óra alatt 769,4 hektárt műveltek meg, ami 125,4 hektárral haladja meg a korábbi, 2007-es rekordot.

Ezt az eredményt a John Deere 9RX 640 traktor, amely 691 lóerővel bír, valamint egy Bednar Swifterdisc XE Mega tárcsázó kombinációjával érték el, amelynek munkaszélessége 18,40 méter.

Az alacsony, mindössze 3,1 liter/hektáros üzemanyag-fogyasztásnak és az 1490 literes üzemanyagtartálynak köszönhetően mindössze egy üzemanyag-feltöltésre volt szükség, így az állásidő minimális volt. A 32,6 hektár/órás teljesítményével és akár 21 km/ó-s munkasebességgel ez az aggregáció lenyűgözően teljesített a teszt során. Az apró és előre nem látható problémák sem akadályozták meg a csapatot a cél elérésében. Jelentős időveszteség nélkül megoldódott a rendszeres sofőrcsere is.

„Izgatottan vártuk a kihívást, és meg voltunk győződve arról, hogy a Bednarral együtt képesek leszünk megdönteni az eddigi rekordot” – mondta Marcus Luchmann, az EU 27 országának John Deere nagy traktorok marketingmenedzsere. „A rekord megdöntésére használt beállítás segített nekünk, hogy egy időben mutassuk be a terepen a 9RX valódi erejét és alacsony üzemanyag-fogyasztását” – tette hozzá.

A huszonnégy órás teszten összesen nyolc Bednar- és John Deere-alkalmazott vett részt, valamint a John Deere márkakereskedő, az IPSO is jelen volt. 

(A cikk szponzorált promóciót tartalmaz.)

www.agroservis.sk

Read More

Post Comment