Search by category:
Egyéb kategória

A Kassa Megyei Útkezelő Vállalat magasabb hatékonyságának köszönhetően 4,8 millió eurót takarít meg az első fázisban

A Kassa Megyei Útkezelő Vállalat magasabb hatékonyságának köszönhetően 4,8 millió eurót takarít meg az első fázisban

Balaskó Réka

2023. 10. 04., sze – 11:00

A Kassa Megyei Önkormányzat számára a hatékonyság és a gazdaságosság a legfontosabb célkitűzéseinek elérésében. 

A Kassa Megyei Útkezelő Vállalat (SC KSK) magasabb termelékenysége racionális megközelítést és az alkalmazottak számának optimalizálását igényli, ez az első fázisban 29 főt érint.

Anna Terezková szóvivő elmondta, hogy közben figyelembe vették az összes körülményt egy céltudatos és átlátható lépésről a munkatermelékenység magas szintjének elérésére irányuló törekvés érdekében. 

A technológia korszerűsítése terén hozott intézkedésekre, a munka mennyiségére és jellegére vonatkozó jelenlegi és jövőbeli igényekre reagálva az álláshelyek számát kiigazították, illetve egyes álláshelyeket halmoztak. A korszerűsítés eredményeképpen az SC KSK évente akár 600 ezer eurót is megtakarít, a teljes bérleti időszak alatt 4,8 millió eurós megtakarítással” – tette hozzá.

Közben 29 alkalmazottat elbocsájtottak. „Ezeknek az alkalmazottaknak csaknem a fele már elérte a nyugdíjkorhatárt. A munkaviszony megszüntetése végkielégítési megállapodások vagy felmondások útján fog megvalósulni” – hangsúlyozta Terezková. Az egész folyamat a magas termelékenységű, modern technológiai szint felé a Munka Törvénykönyvével összhangban zajlik.

(KSK)

Read More

Post Comment