Search by category:
Egyéb kategória

Fico azt állítja, a kormányalakítással kapcsolatban megjelenő hírek nagy része nem igaz

Fico azt állítja, a kormányalakítással kapcsolatban megjelenő hírek nagy része nem igaz

Mészáros Richárd

2023. 10. 06., p – 15:13

A kormányalakítási tárgyalásokról szóló hírek nagy része nem felel meg a valóságnak – jelentette ki Robert Fico, a Smer elnöke. Amíg nincs megállapodás, nem nyilatkozik a részletekről – jelentette ki több médiának a pénteki nap során. Legközelebb Andrej Dankóval, az SNS elnökével tárgyal. A tárgyalásokkal kapcsolatban a Hlas sem nyilatkozik.

„A Hlas nem nyilatkozik a tárgyalások eddigi menetéről. A célunk, hogy szilárd és felelős kormányt adjunk az országnak, és hogy az emberek megsegítése céljából a választási programunkból minél több pont bekerüljön a kormányprogramba” – közölte Patrícia Medveď Macíková, a Hlas szóvivője.

Pénteken az Aktuality.sk és a Denník is arról számolt be, hogy valószínűleg sikerül megalakítani a Smer–Hlas–SNS-kormánykoalíciót, forrásaik szerint Fico lesz a kormányfő, Peter Pellegrini, a Hlas elnöke pedig a parlament elnöke.

Fico hétfőn a választáson győztes párt elnökeként kapott kormányalakítási megbízást az államfőtől, Zuzana Čaputová 14 napos határidőt adott neki a tárgyalásokra.

Kapcsolódó cikkünk

Robert Fico, a Smer elnöke nem hajlandó Peter Pellegrini (Hlas) javára lemondani a miniszterelnöki posztról, a Hlas elnökének a házelnöki széket szánja – írja a Denník N.

Az Aktuality szerint közel lehet a megállapodás a Smer, a Hlas és az SNS között, és a Denník N-nel egybehangzóan arról ír, hogy kicsi az esélye annak, hogy egy, a Progresszív Szlovákiából, a Hlasból, az SaS-ból és a KDH-ból álló kormánykoalíció alakulna meg. A jelek szerint ennek akadályát épp a kereszténydemokrata KDH jelentette, akik nem voltak hajlandóak együttműködni a liberális irányvonalat képviselő PS-szel.

(Denník N, Aktuality)

Read More

Post Comment