Search by category:
Egyéb kategória

Igyekeznek mielőbb felmérni a földrengés okozta károkat

Igyekeznek mielőbb felmérni a földrengés okozta károkat

Mészáros Richárd

2023. 10. 10., k – 21:11

A kormány mindent megtesz azért, hogy a lehető leghamarabb felmérje és dokumentálja a kelet-szlovákiai földrengés okozta károkat, és javaslatot tegyen a lehetséges megoldásokra – mondta Ódor Lajos kormányfő, és hozzátette, Szlovákiában olyan szabályok vonatkoznak a válsághelyzetek kezelésére, amelyeket nem lehet megkerülni.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a vagyonunkban keletkezett károk, akár kicsik, akár nagyok, megnehezítik az életünket, a mindennapjainkat. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a földrengés hatásainak enyhítéséért, hogy az élet mielőbb visszatérhessen a normális kerékvágásba” – mondta Ódor.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a földrengéssel kapcsolatos károk felmérése és az elbírálás folyamatban van, a járási hivatalok válságkezelésért felelős részlegei intézik ezeket az ügyeket. A hivatalok ezután összesítik a javaslatokat, majd a kormány elé terjesztik a dokumentumokat.

A miniszterelnök köszönetet mondott mindenkinek, aki segít a károk dokumentálásában és a helyreállításban. Hozzátette, örül, hogy a földrengésnek nem voltak áldozatai, és senki sem sérült meg.

Hétfő este 4,9-es lokális magnitúdójú földrengés volt Kelet-Szlovákiában, 17,8 kilométeres mélységben, a rengés epicentruma a Varrannói (Vranov nad Topľou) járásban található Gyapár (Ďapalovce) községben volt.

Read More

Post Comment