Search by category:
Egyéb kategória

Majerský: Pellegrini a múltat választotta, a KDH tudomásul veszi ezt

Majerský: Pellegrini a múltat választotta, a KDH tudomásul veszi ezt

Mészáros Richárd

2023. 10. 10., k – 20:37

Peter Pellegrini, a Hlas elnöke a múltat választotta. A KDH tudomásul veszi ezt  – közölte Milan Majerský, a KDH elnöke a Hlasnak arra a döntésére reagálva, hogy csak a Smerrel és az SNS-szel tárgyal tovább az új kormány megalakításáról.

„Pellegrini a múltat választotta. A leendő kormány összetétele a Hlason múlt, és mint kiderült, őket nemcsak a múlt, hanem a jövő is összeköti a Smerrel és az SNS-szel. A KDH tudomásul veszi Peter Pellegrini döntését” – mondta Majerský.

A pártelnök megismételte, hogy a KDH prioritása továbbra is az egészségügyi ellátás, az oktatás, a családok és az idős emberek segítése, valamint a Különleges Ügyészi Hivatal megmaradása és a nyomozások függetlenségének megőrzése. Hozzátette, a mozgalom ellenzi a bejegyzett élettársi kapcsolat bevezetését és az azonos neműek házasságát.

Peter Pellegrini, a Hlas vezetője kedden közölte, pártja a továbbiakban már csak a Smerrel és az SNS-szel tárgyal a kormányalakításról. Erről a párt elnöksége egyhangúlag döntött. Robert Fico, a Smer elnöke megerősítette, hogy továbbra is a Hlasszal és az SNS-szel való koalíciót részesíti előnyben, és mindent megtesz, hogy ez megvalósuljon.

Read More

Post Comment