Search by category:
Egyéb kategória

A Hlas nem tud arról, hogy eltért volna a szociáldemokrata értékektől

A Hlas nem tud arról, hogy eltért volna a szociáldemokrata értékektől

Mészáros Richárd

2023. 10. 12., cs – 20:00

A Hlas nem tud arról, hogy a párt eltért volna a szociáldemokrata értékektől – jelentette ki a Hlas arra reagálva, hogy az Európai Szocialisták Pártja (PES) felfüggesztette tagságukat. A Hlas úgy fogalmazott, reméli, az európai szocialisták felülvizsgálják döntésüket, és folytatódnak a tárgyalások a Hlas csatlakozásáról ehhez a politikai csoportosuláshoz

„A pártot meglepte az Európai Szocialisták Pártjának döntése, azaz, hogy felfüggeszti a Hlas teljes jogú tagságára vonatkozó csatlakozási folyamatot. A Hlas társult tag státuszt kapott a PES minden elvének teljes mértékű tiszteletben tartása mellett” – mondta Patrícia Medveď Macíková, a párt szóvivője. A Hlas leszögezi, hogy politikája továbbra is megfelel a párt alapértékeinek.

A Hlas közölte, koalíciós tagságának alapfeltétele a szociáldemokrata politika, amelynek alapja az emberek életszínvonalának emelése, valamint az EU- és a NATO-tagság.

Az Európai Szocialisták Pártjának elnöksége csütörtökön döntött a Smer és a Hlas tagságának felfüggesztéséről, azzal az indokkal, hogy Robert Fico, a Smer elnöke egyértelműen eltávolodott a PES értékeitől. A PES-t aggasztja, hogy bejelentették, a Smer és a Hlas kormánykoalíciót alakít egy radikális jobboldali párttal.

A Smer, a Hlas és az SNS szerdán memorandumot írt alá, amelyben megállapodtak a koalíciós szerződés aláírásáról és a kormánypozíciók elosztásáról.
 

Read More

Post Comment