Search by category:
Egyéb kategória

Ismét nálunk varázsol Koncz Zsuzsa

Ismét nálunk varázsol Koncz Zsuzsa

Juhász Katalin

2023. 10. 12., cs – 12:23

Somorja |

Hétfőn, október 16-án egy igazi legenda lép fel a somorjai művelődési központban Szabadnak születtél című koncertprogramjával: Koncz Zsuzsa Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész.

A műsor címe is jelzi, hogy a legtöbb dal a művésznő 2020-ban megjelent, Szabadnak születtél című stúdióalbumáról hangzik el, amely a negyvennegyedik a sorban. Ezen a lemezen töretlenül folytatódik a csodálatra méltó életmű, amely 1962-ban, a Ki mit tud? tehetségkutató tévéműsorban kezdődött.

Koncz Zsuzsa előző albumaihoz képest itt csak a vele legszorosabb kapcsolatban álló szerzők dalai szerepelnek. A munkafolyamatokat évek óta Závodi János irányítja, akit annak idején a Piramis gitárosaként ismert meg a közönség. Ő is írt két dalt erre az albumra, melynek bemutatatója tavaly márciusban volt a Papp László Budapest Sportarénában.

Akik dolgoztunk ezen az albumon – és én személy szerint különösen – egyet egészen biztosan tudatni akartunk mindenkivel, aki hallgat bennünket: Szabadnak születtél” – hangsúlyozta Koncz Zsuzsa, aki hosszú pályafutása alatt sosem volt „játéka mindenféle szélnek”, azaz felül tudott kerekedni a közéleti acsarkodásokon, politikai szekértáborokon. Ötven éves pályafutása során sosem lépett fel pártrendezvényen, és minden helyzetben önmaga tudott maradni, a művészet erejét, a minőségi könnyűzene fontosságát hirdetve – ami nagy szó manapság.

A hétfői somorjai koncert, amelyen az új dalok mellett természetesen régi slágerek is elhangzanak, 19 órakor kezdődik. Akik lemaradnak róla, november 13-án Rimaszombatban pótoljatják a mulasztást.

Read More

Post Comment