Search by category:
Egyéb kategória

Már a komáromi BC sem százszázalékos

Már a komáromi BC sem százszázalékos

Elek Zoltán

2023. 10. 12., cs – 16:35

A döntő „ismétlésén”, a lévaiak elleni szerda esti régióderbin veszítette el veretlenségét az új idényben a komáromi férfikosárlabda-csapat a Niké SBL 5. fordulójában.

A hétvégén szabadnapos komáromiak ugyan még csak három meccs- nél jártak, ez semmit nem vont le annak értékéből, hogy a mezőnyben egyedüliként várták hibátlan mérleggel a szerdai fordulót. A közvetlen rajt előtti edzőváltásból remekül kijövő Duna-partiak utóbbi két bajnokijukon két számjegyű hátrányból fordítottak, a címvédő ellen azonban ők voltak azok, akik komoly előnyt építettek ki maguknak az első két negyedben. Az irányító Amit Ebo tarthatatlan volt: szórta a hármasokat, pazar asszisztokat osztott ki. Tyrese Williams és Alonzo Walker kapkodta a lepattanókat, védekezésben pedig minden hazai kosarasnak jobb volt a reakcióideje lévai riválisával szemben.

A 14. percben 31:19 állt az eredményjelzőn, a Patrióták időt kértek. S innentől mintha másik meccs kezdődött volna.

A félidei szünetig kapkodás jellemezte a két csapatot, de a bajnoki címvédő még így is lassan zárkózott (43:39). A második félidőben pedig állva hagyta Danieličéket. Harciasabbá, pattogósabbá váltak a vendégek, Drasko Knezevic pedig legalább annyira elkapta a fonalat, mint korábban Ebo.

„Már az első félidőben is tíz támadólepattanót tudtak megszerezni a vendégek, de még így is vezettünk. Ha kicsit kevesebbet hibázunk, 10–15 pontos előnyünk lehetett volna. A folytatásban viszont felhagytunk a csapatként való védekezéssel, mintha mindenki valamilyen más rendszerben játszott volna defenzívában. Gond volt a kommunikációval a védekezésben. Támadásban pedig kicsit alibisták voltunk. Az elején még tudtunk pontokat hozni a magasabb játékosainkkal, de aztán statikussá váltunk. Amikor pedig feljavult a lévaiak védekezése, ez sok energiát adott nekik az offenzívában is, magabiztosabbá váltak. És ismét jöttek a támadólepattanóik, idegessé váltunk és ez így már sok volt” – adott meglepően aprólékos, komoly szakmai magyarázatot a látottakra Juraj Páleník, a hazaiak játékosa, akit nem sokkal a 64:91-gyel zárult meccs után szólítottunk meg.

Goran Szamardzsijev vezetőedző ehhez annyit tett hozzá, a palánk alatti játékosaik kisebb sérülésekkel bajlódtak, de nem akarta erre fogni a tényt, hogy csak 25 percig tudták hozni az elvárt szintet. „Miután elveszítettük az előnyünket, elkezdtünk egyénieskedni, mintha mindenki a saját statisztikai mutatóit szerette volna javítgatni. Ez nem jó dolog, beszélni fogunk róla, mert csakis egymásért küzdve lehetünk sikeresek” – jegyezte meg az északmacedón szakember.

Mi pedig azt is hozzátennénk, természetes, hogy a mindössze három hete kinevezett tréner még nem formálhatta a csapatjátékot a saját képére. A szépen megtelt lelátó komáromi részén is ezt lehetett érezni: volt egy kis elcsüggedés, egy kis bírózás, de azért a biztos vereség dacára is beindult néha a dobolás. („Szurkoljatok már!” – kiáltotta egy jócskán rekedt hang egy alkalommal.) S nem maradt el a gárda megszokott köszöntése sem a kezdőkörben a hazaindulás előtt.

A még alakulóban levő komáromi csapattal szemben a lévaiaknak (akik drukkerei ugyancsak elismerést érdemelnek) már most csúcsra kell magukat járatniuk, a BL-búcsú után ugyanis a jövő héten az Európa-kupa csoportköre kezdődik meg számukra. A Patrióták a nagyváradiakkal, a varsói Legiával és a finn Katajával szerepelnek egy csoportban.

Komárno–Patrioti Levice 64:91 (43:39), legeredményesebbek: Ebo 19, Markovics, Mohamed 11-11, ill. Howard 16, Wheeler 14, Adaway 13;

Prievidza–Handlová 65:82 (33:38), Radovič 15, ill. Scott 21;

Svit–Spišskí Rytieri 74:62 (36:30), Kalthoff 25, ill. Kigab 16;

Nitra–Lučenec 75:85 (41:44), Jordan 27, ill. Kneževič 18.

FÉRFI NIKÉ SBL, 5. forduló

Read More

Post Comment