Search by category:
Egyéb kategória

Nyert a győri ETO Dunaszerdahelyen, két DAC-os is megsérült

Nyert a győri ETO Dunaszerdahelyen, két DAC-os is megsérült

Lencsés Zoltán

2023. 10. 13., p – 17:43

A DAC labdarúgócsapata 1:0-ra kikapott a győri ETO-tól a MOL Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

A DAC csapatából heten (Csinger, Szolgai, Vitális, Ramadan, Romero, Niarkhosz, Veselovský) hiányoztak válogatottbeli kötelezettségek miatt, Adrián Guľa vezetőedző rajtuk kívül a sérült Gruszkowszkira, Čermákra és Záhradníkra sem számíthatott. A tréner a körülményekhez képest erős kezdőcsapatot rakott össze, de lehetőséget kapott több olyan játékos (Petráš, Riszvanisz, Brunetti, Mendez, Barisic, Redzic), akik az utóbbi hetekben keveset játszottak.

A győrieknél pályára lépett a DAC kölcsönjátékosa, Riquelme, a padon pedig tovább dunaszerdahelyi múltú játékosokat (Szépe, Csóka, Vera) is lehetett találni.

Még csak negyed óra telt el a mérkőzésből, amikor megsérült Zseljko Gavrics, a dunaszerdahelyiek szélsője, akit le kellett cserélni. Az első hírek nem a legbiztatóbbak vele kapcsolatban, lehetséges, hogy a térdszalagja sérült meg. Az első félidőben talán eddig a pontig lehetett DAC-mezőnyfölényről beszélni, utána kiegyenlített játék folyt a pályán, sőt, párszor a győriek tűntek kezdeményezőbbnek. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, a győriek kapusának nem kellett komolyabb védést bemutatnia, míg a túloldalon Petrášnak egy sistergős lövést kellett kiütnie.

A második játékrész elején is volt egy kényszerű DAC-csere, ezúttal Káčer hagyta el a pályát sérülés miatt. A játék képe nem változott, továbbra is küzdelmes volt a mérkőzés, kevés helyzettel. 67 percet kellett várni az első dunaszerdahelyi ziccerre, de Trusa az ötös vonaláról égbe lőtte a labdát. Négy perccel később büntetett az ETO, Petráš kapus rutintalanul passzolt ki Hercnek, de a határozott Riquelme elcsípte a labdát és a hálóba gurított.

Hátrányban rákapcsolt a DAC, az utolsó negyedórában, előbb Gouré próbálta átemelni a kapust, majd Kaša fejese a kapufát súrolva szállt mellé.

Az NB II listavezetője sikeresen ellenállt a hazai rohamoknak, így megőrizte 1:0-s előnyét.

„Egy felkészülési mérkőzésnek adnia kellene valamit, ezúttal sajnos több mindent elvett tőlünk. Szomorúak vagyunk, de bízunk benne, hogy Gavrics sérülése nem lesz hosszútávú” – olvasható a klubhonlapon Guľa értékelése.

A DAC legközelebb jövő szombaton, Zsolnán játszik bajnoki mérkőzést.

Gólszerző: Riquelme (72.)

Játékvezető: Malárik, 180 néző

DAC–Győr 0:1 (0:0)

Read More

Post Comment