Search by category:
Egyéb kategória

Šimečka lemondott az Európai Parlament alelnöki posztjáról

Šimečka lemondott az Európai Parlament alelnöki posztjáról

Kulcsár Péter

2023. 10. 13., p – 10:38

Michal Šimečka, a PS elnöke lemondott az Európai Parlament (EP) alelnöki posztjáról. A közösségi hálón számolt be arról, hogy csütörtökön tájékoztatta Roberta Metsolát, az EP elnökét, hogy október 17-től lemond a posztjáról.

„Büszke vagyok és hálás, hogy az első szlovák politikus lehettem, aki az EP alelnökeként képviselhette hazánkat. Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor az EP elnökségének asztalától először hangzottak el szlovák szavak az ülésen” – tette hozzá Šimečka.

A poszton eltöltött időt kiváló iskolának tartja, és hálás a csúcspolitikában szerzett tapasztalatokért, amelyeket most Szlovákiában akar kamatoztatni az új parlamenti ciklusban. „Az ellenzék vezetőjeként ellenőrizni fogom a Smer, a Hlas és az SNS kormányának lépéseit, és az ő kormányzati stílusukkal szemben egy sokkal jobb alternatívát kell felkínálnunk” – tette hozzá.

Šimečka 2019-től volt EP-képviselő, 2020 februárjában választották meg az Újítsuk meg Európát liberális frakció alelnökévé, amely az EP alelnöki posztjára jelölte. Ezt a posztot 2022. január 18-tól töltötte be.

A szeptemberi parlamenti választáson a szavazatok 17,96 százalékát szerezte meg a PS, közel 5 százalékkal maradt el a győztes Smertől.

Read More

Post Comment