Search by category:
Egyéb kategória

Petőfi mozgó múzeumbusz: keddtől csütörtökig az Érsekújvári járásban

Petőfi mozgó múzeumbusz: keddtől csütörtökig az Érsekújvári járásban

Száz Ildikó

2023. 10. 16., h – 17:57

Érsekújvár/Udvard |

A Petőfi Irodalmi Múzeum 2022-ben, a Petőfi Sándor emlékévben tematikus múzeumbuszt indított útnak, hogy Petőfi Sándor életművét új megközelítésben mutassa be a magyarok lakta régiókban.

A kiállítás látogatása ingyenes, a fogadó intézményektől a parkolóhely biztosítását és villanyáram csatlakozási lehetőségét kérik, értesültünk az irodalmi múzeum honlapján. A vendéglátók a múzeum munkatársait is fogadják, és szállást nyújtanak nekik. Sztruhár Izrael Diána, a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányának elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy ezeket a tennivalókat felvállalták, hogy a múzeumbuszt az érsekújvári régióban is megtekinthessék a tanulók.

„Október 17-én a párkányi régióbeli Kéménden a Petőfi Sándor Alapiskola tanulói és Ipolyszalkán a Turczel Lajos Alapiskola tanulói tekinthetik meg a kiállítást. Október 18-án, szerdán Érsekújvárban, a Czuczor Gergely Alapiskola tanulói és a szímői Jedlik Ányos Alapiskola tanulói ismerkednek meg a tárlattal. A múzeumbusz utolsó megállója október 19-én lesz Udvardon, a Majthényi Adolf Alapiskolában”

tudtuk meg Sztruhár Izrael Diánától. Farkas Tibor, Udvard alpolgármestere a közösségi oldalon arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a kiállítás anyagát délelőtt az iskolások és 13.30 órától a lakosok is megtekinthetik, egyúttal köszönetet mondott a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányának, amiért vállalta a szervezést. Megtudtuk továbbá, hogy eredetileg kétnaposra tervezték a múzeumbusz látogatást az érsekújvári és a párkányi térségben, végül kiderült, hogy a Petőfi-busz még egy napig maradhat, így szerdán egész nap Érsekújvárban lesz.

Read More

Post Comment