Search by category:
Egyéb kategória

Az OĽaNO a Hlas és az SNS miniszterjelöltjeit is bírálja

Az OĽaNO a Hlas és az SNS miniszterjelöltjeit is bírálja

Kulcsár Péter

2023. 10. 17., k – 15:17

Az OĽaNO és barátok a Hlas és az SNS miniszterjelöltjeit is bírálja, a mozgalom szerint egyszerre nevetséges és szégyenletes, milyen jelölteket választott a két párt, és ez legalább 15 éves visszalépést jelent az ország számára. Michal Šipoš, az OĽaNO képviselője keddi sajtótájékoztatóján felszólította az államfőt, jogköreit kihasználva utasítsa vissza egyes jelöltek kinevezését.

A környezetvédelmi és a kulturális minisztérium kapcsán kijelentette, a lehető legrosszabb forgatókönyv készül a két tárca szempontjából. „Ez is csak Andrej Danko kétségbeesését mutatja, akinek egyáltalán nincs ellenőrzése a saját parlamenti frakciója felett. (…) Ezért el kell onnan takarítania olyan képviselőket, akik nem a párt tagjai, csak az SNS listáján jutottak be a parlamentbe. Szétdobálja őket a minisztériumokba, csak hogy eltüntesse őket a törvényhozásból” – mondta Šipoš.

Nevetségesnek és szégyenletesnek tartja a mozgalom a Hlas-SD egyes jelöléseit is. Roman Mikulec képviselő Denisa Sakovát emelte ki, akit a gazdasági minisztérium élére jelölt a Hlas, valamint Tomáš Drucker leendő oktatási minisztert, és Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter-jelöltet. Szerinte felkészületlen és alkalmatlan a belügyi tárca iránytására. Veronika Remišová képviselő azt bírálta, hogy Richard Raši lehet a beruházási miniszter, és szerinte az egyetlen jelölt, aki képes lehet helytállni, az Peter Kmec, a helyreállítási tervért felelős miniszterelnök-helyettesi poszt várományosa.

Read More

Post Comment