Search by category:
Egyéb kategória

Márciusban lesz a KDH kongresszusa, Majerský általános bizalmat élvez

Márciusban lesz a KDH kongresszusa, Majerský általános bizalmat élvez

Mészáros Richárd

2023. 10. 20., p – 18:24

Milan Majerský, a KDH elnöke élvezi a teljes elnökség és a parlamenti frakció tagjainak bizalmát is. A mozgalom elnöki posztját bármelyik tag megpályázhatja, ha valamelyik illetékes pártszerv jelöli a funkcióba – mondta Lenka Halamová, a KDH szóvivője annak kapcsán, hogy Ivan Šimko indul a mozgalom elnöki posztjáért. A KDH-nak a tervek szerint 2024 márciusában lesz kongresszusa.

„A KDH demokratikus párt, az elnöki posztot bármelyik tag megpályázhatja, ha illetékes pártszerv jelöli a funkcióba. Milan Majerský jelenlegi elnök képes volt visszavezetni a KDH-t a parlamentbe, és teljes mértékben élvezi az elnökség, illetve a parlamenti frakció bizalmát” – szögezte le Halamová.

A KDH alapszabálya szerint a parlamenti választást követő hat hónapon belül országos pártkongresszust kell összehívni.            

Šimko jelölését a KDH pozsonyi (Bratislava) 3-as járási szervezete javasolta, emellett ő lesz az országos kongresszuson a járás küldöttje. „Igyekszem olyan programot összeállítani, amely ennek a történelmi mozgalomnak a megújítását célozza meg, a modern, nyugati kereszténydemokrata pártok mintájára” – írta a közösségi hálón Šimko.

Read More

Post Comment