Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová köszönetet mondott Ódoréknak

Čaputová köszönetet mondott Ódoréknak

Mészáros Richárd

2023. 10. 24., k – 16:40

Zuzana Čaputová köztársasági elnök köszönetet mondott a leköszönő szakértői kormány tagjainak az elszántságukért, a bátorságukért és azért, hogy vállalták a közszolgálatot. Megköszönte nekik a szakmaiságot, és azt, hogy hozzájárultak a politikai kultúra és a kommunikáció javításához.

Kedden délután az elnöki palotában fogadta az államfő Ódor Lajos miniszterelnököt és a távozó kormány minisztereit. „Önök nem politikai pártok képviselői, hanem egy szakemberekből álló kormány tagjai voltak, ami sokszor abban mutatkozott meg, hogy inkább kritikát, mint támogatást kaptak a parlamentben” – mondta Čaputová.

Az államfő hangsúlyozta, a kormány feladata a helyzet megnyugtatása és a kormányprogramban kitűzött célok elérése volt. A köztársasági elnök megköszönte a miniszterelnöknek a konstruktív együttműködést. „Nem találkoztam még a szakértelem és a humor ilyen különleges kombinációjával” – jegyezte meg az elnök.

A miniszterelnök kiemelte a szakértői kormányt fémjelző csapatszellemet. „Szeretném megköszönni mindenkinek az együttműködést és a lakosság érdekében tett erőfeszítéseket” – mondta.

A köztársasági elnök szerdán délután nevezi ki Robert Fico (Smer) kormányát. A kormánytagokat a koalíciós pártok, a Smer, a Hlas és az SNS jelölték.

Read More

Post Comment