Search by category:
Egyéb kategória

PS: Nincs nagy különbség Taraba és Huliak jelölése között

PS: Nincs nagy különbség Taraba és Huliak jelölése között

Mészáros Richárd

2023. 10. 24., k – 16:03

Sem a környezetvédelem, sem a politikai kultúra szempontjából nincs nagy különbség abban, hogy Rudolf Huliak helyett Tomáš Tarabát jelölte az SNS környezetvédelmi miniszternek – jelentette ki Tamara Stohlová, a Progresszív Szlovákia megválasztott parlamenti képviselője és Michal Wiezik, a párt EP-képviselője.

„Egyértelműen fennáll a veszély, hogy az SNS irányítása alatt elveszett évek jönnek a klímavédelem, valamint a természet és az emberek egészségének védelme terén” – mondta Stohlová. Hozzátette, a PS éberen fogja figyelni az SNS miniszterének intézkedéseit.

Wiezik Huliak mérsékeltebb változatának tartja Tarabát, szerinte Zuzana Čaputová államfőnek az új miniszterjelöltet sem kellene elfogadnia. „A kinevezés elutasításának okai továbbra is fennállnak” – állítja Wiezik.

Az SNS kedden bejelentette, hogy Huliak helyett Tarabát jelöli környezetvédelmi miniszternek, bár az államfő kifogásait továbbra is visszautasítja. Ugyanakkor a párt nem akarta, hogy emiatt ne legyen kinevezve az új kormány.

Read More

Post Comment