Search by category:
Egyéb kategória

Šimečka hatalomdemonstrációnak tartja a rendőrségen történt változásokat

Šimečka hatalomdemonstrációnak tartja a rendőrségen történt változásokat

Kulcsár Péter

2023. 10. 27., p – 18:43

Michal Šimečka, a parlament alelnöke, a PS elnöke hatalomdemonstrációnak tekinti a rendőrségnél történteket. A progresszívek vezetője szerint Matúš Šutaj Eštok (Hlas) új belügyminiszter Robert Fico (Smer) miniszterelnök utasításait hajtja végre.

„Az a földrengés, amely a rendőrséget megrázta, nem eredményez jobb közbiztonságot, nem nyújt nagyobb védelmet az embereknek, és nem garantálja a korrupciós ügyek alaposabb kivizsgálását. Egyetlen lényege a hatalomdemonstráció, és az, hogy nyugodtabban aludhatnak azok, akiknek szembe kellene nézniük az igazságszolgáltatással” – hangsúlyozta Šimečka.

A parlament alelnöke szerint a politikai kultúra leépülőben van Szlovákiában.

A miniszter három nappal azelőtt váltotta le az országos rendőrfőkapitányt, hogy Hamran önként távozott volna a rendőri testülettől. Személyesen nem is találkozott vele. Egyik napról a másikra az ország másik végébe átvezényelni valakit szánalmas dolog, komoly politikusnak nem lenne szabad így viselkednie

– tette hozzá.

belügyminiszter úgy döntött, novembertől megszűnik a rendőrfőkapitány két jelenlegi helyettesének posztja. A pozíciókat jelenleg betöltő két helyettes más helyre kerül. Emellett létrejön a migrációért felelős, és operatív szolgálati rendőrfőkapitány-helyettesi poszt. Hat rendőrt ideiglenesen felfüggesztett közalkalmazotti státuszából, és leváltotta Hamran István országos rendőrfőkapitányt.

Read More

Post Comment