Search by category:
Egyéb kategória

Bundesliga – Nyolcat lőtt a második félidőben a Bayern München

Bundesliga – Nyolcat lőtt a második félidőben a Bayern München

Mészáros Richárd

2023. 10. 28., szo – 18:16

A címvédő Bayern München a második félidőben nyolc gólt szerezve kiütötte otthon az újonc Darmstadtot a német labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában.

Már a első játékrész is emlékezetesen alakult, ugyanis a Bundesliga történetében első alkalommal három játékost is kiállítottak a szünetig. A házigazda bajorok előbb emberhátrányba, majd emberelőnybe kerültek.

A Thomas Tuchel irányította müncheniek – akiknél Lőw Zsolt a másodedző – az 50. és 76. perc között hétszer találtak be, majd a hajrában Harry Kane állította be mesterhármast elérve a 8–0-s végeredményt. Az angol válogatott csatár második gólja nem mindennapi volt, Kane a saját térfeléről, a kezdőkörből ívelt a kapus feje fölött a hálóba.

A bajorok kapuját hosszú idő után védte újra a világbajnok Manuel Neuer, aki a katari világbajnokságot követően síbalesetben eltörte a lábát.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Hoffenheim Szalai Attila nélkül győzött az eddig hazai környezetben százszázalékos Stuttgart otthonában, ezzel klubrekordját tovább javítva mind az öt meccsét megnyerte idegenben a bajnoki szezonban. A sérült Schäfer Andrást hosszú ideje nélkülöző Union Berlin a Werder Bremen vendégeként kapott ki. Az előző idényben negyedik, így BL-induló fővárosiak sorozatban a hetedik vereségüket szenvedték el a Bundesligában.

Read More

Post Comment