Search by category:
Egyéb kategória

A gyermekorvosok többsége visszamondta felmondását

A gyermekorvosok többsége visszamondta felmondását

Mészáros Richárd

2023. 10. 30., h – 08:57

A sürgősségi gyermekrendelőkben dolgozó orvosok többsége visszamondta felmondását. Az új kormánytól komplex megoldást várnak helyzetükre – közölte a Szlovák Orvosi Társaság Szlovák Gyermekalapellátási Társasága (SSPPS SLS), miután Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügy-miniszterrel tárgyaltak.

„A jelenlegi kormányon és a parlamentjén múlik, hogy teljesíti-e azt a kinyilvánított kötelezettségvállalást, hogy kezelni kívánja az ágazat személyzeti válságát, és így fenntartani a magas színvonalú gyermekellátást. A szlovákiai gyermekorvosok ugyanakkor emlékeztetnek, kapacitásaik kimerültek, a megoldások halogatása pedig növeli az összeomlás kockázatát” – nyilatkozta a SSPPS SLS.

A gyermekorvosok átfogó megoldást követelnek a gyermekek ellátásában. Sürgős intézkedéseket, valamint közép- és hosszú távú megoldásokat sürgetnek. 

A társaság ugyanakkor a korábbi parlamentet bírálta, amiért többszöri próbálkozás ellenére sem nyitotta meg az ülést a gyermekgyógyászok ügyében. „A szakértői érvek és az illetékes partnerek egyetértése ellenére a törvénymódosításokkal kapcsolatban az előző parlament elutasított minden vitát, és teljes érdektelenséget mutatott a gyermekek egészsége iránt” – mondták.

Júniusban több mint 400 sürgősségi gyermekrendelőben dolgozó orvos mondott fel.

Read More

Post Comment