Search by category:
Egyéb kategória

Fico: Rendszeresen kihelyezett kormányülések lesznek a régiókban

Fico: Rendszeresen kihelyezett kormányülések lesznek a régiókban

Kulcsár Péter

2023. 10. 31., k – 12:59

Rendszeresen, 6-8 hetente kihelyezett kormányüléseket tart majd Robert Fico (Smer) kabinetje az egyes régiókban. Ha időben, a terv szerint november közepén sikerül elfogadni a kormányprogramot, még idén sor kerülhet az első kihelyezett ülésre – jelentette ki a kormányfő, miután kedden felkereste a beruházási, régiófejlesztési és informatizációs minisztériumot (MIRRI).

„A kisprojekteknél akarunk segíteni az önkormányzatoknak, melyekhez általában hiányzik az önrész, emellett mindent megteszünk, hogy nagyobb beruházásokat is beindítsunk az egyes régiókban” – jelentette ki Fico.

Hogy az ország melyik részén lesz az első kihelyezett ülés, azt nem közölte. Fico elégedett azzal, hogy Michal Kaliňák, a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) előző szóvivője lett a MIRRI államtitkára.

Fico megállapodott Richard Raši (Hlas) beruházási miniszterrel az uniós alapokkal kapcsolatos hatáskörök elosztásáról, amelyek a MIRRI-hez, a kormányhivatalhoz, és Peter Kmec (Hlas) miniszterelnök-helyetteshez tartoznak.

„Mindent megteszünk, hogy az év végére ne legyen semmiféle átfedés, hogy elsősorban ez a minisztérium foglalkozzon az uniós alapokkal, Kmec miniszterelnök-helyettes az uniós helyreállítási tervvel, és minden ilyen eddigi hatáskör, ami a kormányhivatalhoz tartozott, kettejük között lesz elosztva” – mondta Fico.

Read More

Post Comment