Search by category:
Egyéb kategória

Senkit sem fogtak el a nagyszabású éjszakai határellenőrzés során

Senkit sem fogtak el a nagyszabású éjszakai határellenőrzés során

Kulcsár Péter

2023. 10. 31., k – 09:02

A szlovák-magyar határon tartott nagyszabású éjszakai akció során egyetlen illegális határátlépést elkövető személyt sem fogtak el.

A kormány katonákat, rendőröket, drónokat, kutyákat és lovakat küldött az érintett területekre, mondván óriási migrációs hullámra számít. Most viszont azt állítják, hogy az akció egyszeri alkalom volt. Ráadásul nem is történt meg mindenhol, bár Fico azt mondta, hogy gyakorlatilag az egész zöldhatáron kell számítani a bevetésre – írja a Denník N.

Nem őriztük az egész határt, csak a kiválasztott helyeket

– közölte a határ- és idegenrendészet igazgatója, Jozef Masnica.

Rastislav Polakovič megbízott országos rendőrfőkapitány kijelentette, az éjszaka folyamán egyetlen illegális határátlépést sem regisztráltak.

Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter reggel megismételte, hogy a biztonsági tanács összehívását fogja kérni. Az üléstől többek között azt várja, hogy kiderül, a Gázai övezetben kialakult helyzet miatt fennáll-e a veszélye annak, hogy nagyobb számú menekült halad át Szlovákián keresztül Nyugat-Európába.

A tárcavezető megerősítette: az éjszakai akció egyszeri alkalom volt, és csak akkor tervezik megismételni, ha erre szükség mutatkozik. Szerinte is költséghatékonyabb lesz éjszakai megelőző akciókat végrehajtani a magyar határon, mint az ide érkező menekültekről gondoskodni, a kapacitás ugyanis korlátozott.

Read More

Post Comment