Search by category:
Egyéb kategória

A Szövetség is indul az EP-választáson

A Szövetség is indul az EP-választáson

Mészáros Richárd

2023. 11. 05., v – 09:58

Több szlovákiai párt is jelezte, részt vesz az európai parlamenti választáson. Néhány jelenlegi EP-képviselő, a Progresszív Szlovákia (PS) és a Republika soraiból ismét megméretteti magát. A jelöltlistákat egyelőre nem mutatták be.

„Elnökségünk hamarosan tárgyalni fog az európai parlamenti választás jelöltlistájának összeállításáról” – erősítette meg az újraindulási szándékát a Progresszív Szlovákia. Hozzátették, nem fontolgatják, hogy más párttal állítanak közös jelöltet.

A Republika listáján Milan Uhrík, a párt elnöke és jelenlegi EP-képviselő vezeti majd. A jelöltlista közzétételét későbbre ígérték.

A Hlas szintén indulna az európai parlamenti választáson. A jelöltlistát „észszerű időn belül” kívánják bemutatni. Mint mondták, a szlovák érdekeket „hozzáértő és szuverén” módon kívánják képviselni az Európai Unión belül.

A választáson a Szövetség is indul, a jelöltlista további tárgyalások tárgyát képezi – tájékoztattak. A magyar párt egyelőre nem fontolgatja, hogy közös jelöltet állít más pártokkal.

A Demokraták (Demokrati) párt a december 2-ai kongresszusán foglalkozik majd az EP-választással. „Jelen pillanatban a kezdeti fázisban tartunk az európai parlamenti választással kapcsolatos tárgyalásokkal. A témát a soron következő országgyűlésen tárgyalja az elnökség” – tették hozzá.

(TASR)

Read More

Post Comment