Search by category:
Egyéb kategória

Slovnaft Cup: nem játszott jól, de továbbjutott a DAC Iglón (FOTÓK)

Slovnaft Cup: nem játszott jól, de továbbjutott a DAC Iglón (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 11. 07., k – 14:28

A DAC labdarúgócsapata 3:0-ra győzött az iglóiak otthonában, így bejutott a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe.

A DAC a bősieket, a felsőszelieket és a szinnaiakat is nagyszerű kulissza előtt ejtette ki a Slovnaft Cup idei kiírásában, a keddi nyolcaddöntő viszont hangulat szempontjából a nyomába sem ért a fent említett találkozóknak. Mondhatnánk, hogy Iglón inkább a Tipos Extraligát vezető hokicsapat örvend népszerűségnek a II. ligában sereghajtó labdarúgók helyett, de sokkal inkább a hétköznap 13 órai kezdés akadályozta meg azt, hogy a szepességi városban kedden futballünnep legyen.

Guľa ezúttal is biztosra ment, a DAC vezetőedzője a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, a hétvégi, kassaiak elleni mérkőzéshez képest csak egy helyen változtatott (Káčer kezdett Dimun helyett).

Kezdésre legalább részben megtöltötték a lelátókat az iskolából érkező gyerekek, de a hangulatot ők sem tudták igazán feldobni.

A kassaiakkal ellentétben az iglóiak nem ijedtek meg a saját árnyékuktól és sokkal nagyobb ellenállást fejtettek ki az esélyessel szemben. A hazai csapat helyzetekig ugyan nem jutott, de a DAC-ot sem engedte ziccerhez, a sárga-kékek az első félórában csak Brunetti és Herc pontatlan lövésével veszélyeztettek, és jobbára csak szenvedtek a pályán.

Meddő DAC-mezőnyfölény és alacsony színvonal jellemezte az első félidőt. Miközben mindenki álmosan várta a szünetet, a 43. percben hirtelen ajtó-ablak ziccerbe kerültek az iglóiak: az egyedül kapura törő Vakulinszkij megkegyelmezett a DAC-nak és csak Popovics kapusba rúgta a labdát.

A második félidőre Dimun és Vitális érkezett feldobni a középpályát, az ismét nagyon gyenge napot kifogó Káčer, illetve Romero az öltözőben maradt. A játék képe így sem változott, a második játékrész első tíz percével már egyenesen vallatni lehetett volna. Ezek után a semmiből jött a DAC vezető gólja, Gouré középre tartó lövését Baláž kapus egyszerűen beütötte magának a kapuba.

Az iglóiakat megfogta a bekapott gól, a dunaszerdahelyiek felvették a ritmust és Čermák fordulásból kilőtte a bal felsőt – 0:2. A mérkőzés eldőlt, a hazai csapat elkészült az erejével, a 79. percben a csereként beállt Barisic összehozott Trusának is egy gólt (0:3).

A DAC bejutott a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe, a sorsolást később rendezik,

Gólszerzők: Gouré (55.), Čermák (64.), Trusa (79.)

Játékvezető: Ruc, 600 néző

Sárga lap: Lasso, ill. Káčer, Herc

Spišská Nová Ves–DAC 0:3 (0:0)

Read More

Post Comment